Şeker Fabrikası Özelleştirmesine Tepki

Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinin tekrar gündeme gelmesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan tepki geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından aralarında Malatya'nın da bulunduğu Erzincan, Elazığ ve Elbistan Şeker Fabrikalarının yer aldığı Portföy B'de yer alan 4 fabrikanın bir iki haftaya kadar tekrar satışa çıkarılacağı açıklamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Veli Ağbaba "Malatya'da bu güne kadar gerçekleştirilen özelleştirmelerin tamamı birilerine peşkeş çekilmiştir. Hiçbir özelleştirmede kamu yararı gözetilmemiş, halktan yana tavır takınılmamıştır" iddialarını öne sürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Haziran seçimleri öncesi 5 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirdiği Malatya mitinginde Erdoğan'ın Malatya'ya bir dahaki gelişinde Malatya Şeker Fabrikasının da kapanacağını belirterek -yazık günah değil mi? Fabrika orada duruyor. Yandaş var. Yandaşlara kaynağı aktaracaklar - şeklinde konuştuğunu hatırlatan Ağbaba aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra Malatya Şeker Fabrika'sının tekrar özelleştirme sürecinin başlatılmasının manidar olduğunu belirti. "MALATYALILAR FABRİKALARINA SAHİP ÇIKMALI" CHP Milletvekili Ağbaba, özelleşen firmaların çoğunun daha sonra çok daha yüksek bedeller ile başka firmalara devredildiğini ifade ederek, " Malatya'da özelleşen fabrikalar değerlerinin çok altında bir bedelle satılmıştır. Kendi değerlerini bırakın sadece arazi değerleri ile bile satışı mümkün olmayan fabrikaları satmak vicdansızlıktır. Özelleştirilen fabrikalardaki işçilerin mağduriyetleri hala devam etmektedir. Şeker Fabrikasının satılması ile birlikte Malatya'nın yine yüzlerce mağduru gündemegelecektir. Malatyalıların fabrikalarının satışına karşı durmalıdırlar. Kendi vergileri ile kurulan Şeker Fabrikasının satılmasına geç olmadan halkın tepki göstermesini bekliyoruz. Ayrıca Malatya'nın çok önemli bir değeri satılırken her konuda görüş bildiren sivil toplum örgütlerini de duyarlı olmaya çağırıyorum. Şeker Fabrikasına sahip çıkmaya davet ediyorum. Şeker Fabrikasının özelleştirilmemesi için partim ile birlikte mücadele edeceğim" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile