Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Kamil Çomak, Konya Şeker'de 10 yıl içinde çok şeylerin değiştiğini belirterek, '10 yıl önce bu kurum bugün işlediğinin ancak yarısı kadar pancar işleyebiliyordu ve zarardaydı. İşçinin maaşı, çiftçinin ürün bedeli eksik aksak ödenebiliyordu. Çumra Şeker kuruldu ve bölge çiftçisinin ürettiği pancar iki katına çıktı. Yani 2001 yılından sonra pancar üretimini etkileyen kota problemi, yeni bir fabrika ile aşıldı. Pancar bedeli de işçilerin maaşı da gününde ödenmeye başlandı. Kuruma ait yem ve süt fabrikası tekrar hizmete girdi. 10 yılda 700 milyon dolarlık yatırımla üretim tesislerinin sayısı 20'yi geçti ve hiçbiri atıl vaziyette değil ' dedi.
Tesislerde çalışan sayısının 20 yıl içinde 2.5 katına çıktığını dile getiren Çomak, 'Biz Şeker Fabrikası çalışanları olarak finans krizinden hiç etkilenmedik. İşimizi kaybetme endişesi taşımadık. 10 yılın kazananı bellidir. Daha çok üreten, ürettiğinin değerini alan ve üretimi her aşamada desteklenen, daha da önemlisi sadece Türkiye'nin değil dünyanın en kıymetli ve ticari değeri milyar dolarla ölçülemeyen bir şirketler topluluğunun sahibi olan Konya çiftçisidir. Bu işin kazananı, bu topraklarda üretilebilecek ürünler için artık daha az döviz sarf eden ülke ekonomisidir ' şeklinde konuştu.
Şeker-iş Konya Şube Başkanı Çomak'tan Değerlendirme
Şeker-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Kamil Çomak, Konya Şeker Fabrikası'nın 10 yıl içinde zarardan kara geçtiğini, Çumra Şeker Fabrikası ile bölgedeki pancar üretiminin 2 katına çıktığını dile getirdi.