Şeker-iş Sendikası Muş Şubesinden 'Taşeron İşçi' Açıklaması

Şeker-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, uzun yıllardır kamuda istihdam edilen geçici ve taşeron işçilerin, kadroya alınmasının işçilerin tabii hakları olduğunu bildirdi.

Sancar, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda değişik alanlarda çok sayıda geçici ve taşeron işçi istihdam edildiğini, her defasında medyada yer alan kadro haberlerinin, geçici ve taşeron işçileri umutlandırdığını belirtti.

İşçilerin bu nedenle her defasında hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden Sancar, açıklamasında şunlara yer verdi:
"İşçiler her defasında hayal kırıklığı yaşıyor. Kamuda asıl işin taşeron sistemiyle yaptırılması yasalara aykırıdır. Ayrıca bu konuda işçilerce açılan sayısız mahkeme kazanılmıştır. İlimizdeki Şeker Fabrikası ve demiryollarındaki çok sayıda çalışan, 30 yılı aşkın bir süredir kadro bekliyor. Bu insanların yaşları itibariyle başka bir iş bulacak durumu da yok. Yerel seçim öncesi insanlar bir kez daha umutlandı. Siyasilerimizin de hassasiyet göstererek konuyu gündeme almaları gerekiyor. Biz de sendika olarak, Ankara'da Türk-İş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer siyasilerimizle gerekli girişimlerde bulunduk. Ancak yerelde de siyasilerimizin konuyu üst mercilere iletmesini bekliyoruz. Kamuda taşeron çalışan bir milyona yakın işçi bulunmakta. Bunların emeklerinin sömürülmesini istemiyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile