Şekerleme Fuarında Türk Firmalarından Gövde Gösterisi

Almanya'nın Köln şehrinde başlayan Uluslararası Bisküvi ve Şekerleme Fuarı'nda (ISM 2013) Türkiye 72 firma ile gövde gösterisi yaptı.

Türkiye'nin partner ülke olduğu geçen yılki fuara 64 Türk firması katılırken, bu yıl bu sayı 72'ye çıktı. Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katıldı.

27 Ocak'ta başlayıp 30 Ocak'ta sona erecek olan fuara 68 ülkeden toplam bin 402 firma katılıyor.Açılışta konuşan Mehdi Eker, “Bu uluslararası fuar gerçekten sektörümüz için çok önemli. 43 yıllık bir uluslararası fuar ve Türkiye buraya yüksek düzeyde katılım gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye partner ülkeydi. Bu yıl da büyük bir iştirakle katılıyoruz.” dedi.

Bisküvi ve şekerli mamullerin Türk ekonomisinde çok önemli olduğunu hatırlatan bakan şöyle konuştu: “Bisküvi ve şekerli mamüller bizim aslında tarihsel marka alanımız. Bizim kültürümüz, gıda sektörümüz ve tarımsal üretimimizin aslında en önemli marka alanı bu alan. O nedenle dilimize de, kültürümüze de, edebiyatımıza, folklorümüze de yansıyan tatlı ve şekerle ilgili bir çok deyimimiz, sözümüz var. Biz bunları gündelik hayatımızda tüketiyor, geliştiriyoruz. Dünya pazarında bu ürünleri tanıtma konusunda Türkiye diğer ülkelerden daha önemli bir pozisyonda. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile