Sel Felaketinin Siddeti Kamerada

Sel Felaketinin Siddeti Kamerada

Sakarya’nin Kocaali ilçesinde aniden bastiran yagisla birlikte olusan sel felaketi an be an güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde, vatandaslarin zorlanma anlari selin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Saganak yagis Sakarya’yi olumsuz etkiledi. 3 Temmuz günü Kocaali ilçesinde derenin tasmasi sonucu olusan su baskinlari adeta hayati durdurdu. Tarim arazileri, yollar ve ahirlar sular altinda kalirken, bölgeye çok sayida ekip sevk edildi. Sel felaketinde sonrasinda ise Demiraçma Mahallesinde mahsur kalan 74 vatandas, 80’e yakin büyükbas havyan ve 1 araç AFAD ve belediye ekipleri tarafindan sular altinda kalmaktan kurtarildi. Derenin tasmasi neticesinde meydana gelen sel felaketi ve vatandaslarin suyla mücadelesi an be an güvenlik kamerasina yansidi. Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, Nalbur dükkaninin önünde bulunan su borularinin sel sularina kapilip gitmesi, sel esnasinda bir traktörde bulunan 6 kisinin zorlu mücadelesi ve sel sularinin yavas yavas yükselerek dükkanin içeresine girmesi yer aldi.

"Canimizi tehlikeye atarak mallarimiz korumaya çalistik"

Sel felaketinde yasananlari anlatan Demiraçma Mahalle sakini Aziz Ali Sahin, "Evime ve dükkanima sular girdi. Elimizden geldigi kadar ve canimizi tehlikeye atarak mallarimiz bagladik, baglayamadiklarimiz ise gitti. Evime DASK sigortasi yaptirmistim, bu durumu sigortacilara bildirdim. Onlar da bana sigortanin seli kapsamadigini söyledi.

Dogal afet sel, yangin ve deprem olmasi gerekiyor. Bunun adini Dogal Afet Sigortasi (DASK) degil Deprem Sigortasi (DESK) olarak degistirsinler o zaman. Biz buna aldanarak DASK yaptirdik. Ben evimi kendim yaptim ve sele maruz kalabilecegimi düsündügüm için DASK yaptirdim, aldandim. Seli kapsamadigini söylediler o zaman ismini degistirip milleti kandirmasinlar. Benim yaklasik 30 bin lira zararim var" dedi.



"Merkezde 1 metre kadar su oldu"

Selin meydana gelis anini anlatan esnaf Adem Oguzhan ise "Sel yavas yavas yükseldi ve ardindan merkezde 1 metre kadar su oldu. Benim zararim belli olmuyor, aklimiza gelmeyen seyler var. Birkaç kez soyulduk, yaklasik 4 bin lira zararimiz var diye degerlendirdik ama bir hafta sonra 15 bin lira oldugu ortaya çikti. Su anda zararimizin ne kadar oldugu belli degil. Yetkililere, bu dere yataginin bir an önce degismesi gerektigini söylemek istiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile