Sel mağduru ailelerin yaralarını Manavgat Kaymakamlığı saracak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sağirin köyü deresinin taşması sonucu mağdur olan ailelerin yaraları sarılacağı belirtildi. Kaymakam Hacı İbrahim

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sağirin köyü deresinin taşması sonucu mağdur olan ailelerin yaraları sarılacağı belirtildi. Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, 2 gün önce köyde şiddetli yağmur sonrası derenin taşmasıyla evlerini su basan 6 aile ile bir market sahibini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaymakam Türkoğlu'nun köy ziyaretine İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Sağirin Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Can ve muhtar Nurettin Durdu eşlik etti. Sel felaketinden etkilen Sağirin İlköğretim Okulu istinat duvarında inceleme yapan Türkoğlu, evleri su basan Ümmühan Arslan, Yeter Harmankaya, Fatma Kökçü, Sami Aktaş, Yıldız Aktaş, Hüseyin Aktaş ve Hasan Hüseyin Essin'e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV)'ndan gerekli yardımlarının hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi.

Türkoğlu, "Sel felaketinde evleri su alan ailelerin mağduriyetleri giderilecek. Bizim için en önemlisi ve sevindirici olanı su taşkınında can kaybı olmaması. Mağdur olan ailelerin yaralarını en kısa zamanda saracağız. Devlet Su İşleri(DSİ)'de derede yol açım ve ıslah çalışmalarına başladı. Yeni köprü yapımı için de mühendisler fizibilite çalışması yapıyor." diye konuştu.

Köylerinin böyle bir felaketle 64 yıl sonra karşılaştığını belirten Sağirin köyü muhtarı Nurettin Durdu, 2 gün önce meydana gelen sel felaketinin köylüleri çok korkuttuğunu belirtti.

Köylerinde yeni sel baskını ve su taşkınlarının olmaması için acilen Sağirin deresinin ıslah edilmesi gerektiğini belirten Durdu, Sağirin Köprüsü'nün 1970 yılında yapılmasından ötürü günün şartlarına cevap vermede zorlandığı için yenisinin yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Köye böylesine büyük çaplı sel felaketinin 1946 yılında olduğunu hatırlatan Durdu, "64 yıl öncesi sel felaketinde 2 kişi suya kapılarak hayatını kaybetmiş. Yeni sel felaketlerin yaşanmaması için acilen yeni köprü yapılması gerekir. 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında köyümüzün ormanları büyük zarar gördü. Yanan ağaçların kesildiği için yağmur yağışıyla birlikte dağlardan dereye yoğun su akışı oluyor." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile