Sel Riskini Azaltmak Için Düzce'ye 7 Is Makinesi

Sel Riskini Azaltmak Için Düzce'ye 7 Is Makinesi

DSI sel ve taskin risk azaltma programi çerçevesinde Düzce’ye 7 adet is makinesi tahsis edildi.

"AFAD - DSI Sel ve Taskin Risk Azaltma Protokol Töreni ile Karadeniz Bölgesindeki 13 ilde risk azaltma faaliyetleri baslatiliyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile gerçeklestirilen AFAD - DSI Sel ve Taskin Risk Azaltma protokol töreninde Dere islahi ve afet riski azaltma programlarina destek için AFAD envanterinde bulunan 111 adet is makinesi Devlet Su Isleri’nin kullanimina devredildi. Bu is makinalarindan 7’si de Düzce’ye tahsis edildi.

Protokol törenine Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Düzce Milletvekili Ayse Kesir, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’de katildi.

Sel ve taskinla mücadele çalismalari için Düzce’ye 7 adet is makinesi tahsis edildigini söyleyen Vali Selçuk Aslan, “Dere islahi ve afet riski azaltma programlarina destek için

AFAD tarafindan 111 is makinesini DSI’ye devredildi. Bu is makinalarindan 7’si de ilimize tahsis edildi. Ilave makina kapasitemizle yasanabilecek sel ve taskinlara karsi hazirliklarimiza daha etkili sekilde devam edecegiz” dedi.

Sel ve taskin riskine karsi kurumlarin el ele çalistigina dikkat çeken Milletvekili Ayse Kesir ise “Karadeniz’de 13 riskli bölgede yagislar baslamadan çalismalar hizlaniyor. Dere islahi ve afet riski azaltma programlarina destek için sehrimize gönderilecek olan 7 is makinesinin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Dere islah çalismalarinin hizlandirilacagini isaret eden Belediye Baskani Faruk Özlü, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan himayesinde AFAD’dan DSI bünyesine geçirilen 111 is makinesinin devir teslimine katildik. Bu araçlardan 7 tanesi Düzce’mizde sel risklerini azaltmak üzere kullanilacak ve dere islah çalismalarimiz hizlanacak” seklinde konustu.

Ilave makine destegi ile yasanabilecek sel ve taskinlara karsi hazirliklara daha etkili sekilde devam edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile