Selamet'ten 'Öğrencileri Koşulsuz Sevin' Çağrısı

Selamet'ten 'Öğrencileri Koşulsuz Sevin' Çağrısı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmenlere, "Öğrencilerinizi koşulsuz sevin ki başarıları ile göz dolduran bir okul ortamı oluşsun" dedi.

Selamet, okul, idareci ve öğretmenlerin motivasyonlarını yükseltmek, performansı ve başarıyı arttırmak, okuldaki eksiklikleri yerinde görüp değerlendirmek üzere Çukurova İlçesi Atilla İlköğretim Okulu ile Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu. Okul müdürlerinden okulun fiziki kapasitesi, derslik, öğrenci kayıt devamsızlık ve eğitim durumları hakkında bilgi alan Selamet, öğretmenlerle toplantı yaparak isteklerini dinledi. Selamet, daha sonra öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, "Bir ülkenin geleceği iyi eğitim veren öğretmenlerin elindedir. Gelişmiş toplumların en büyük özelliklerinden biri de okuyan, okuduğunu anlayan, araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmektir. Sizlerden isteğim öğrencilerinize hiçbir ayrım gözetmeksizin değerli ve vazgeçilmez olduğunu kendi başlarına bir şeyler yapabileceğine inandırın. Öğrencilerinizi koşulsuz olarak sevin ki başarıları ile göz dolduran bir okul ortamı oluşsun” dedi.

Yapılan her olumlu çabanın yanında olduğunu vurgulayan Selamet şöyle devam etti: "Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamın da Çukurova ilçesi Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulunun Okul bahçesini güzelleştirme, velilerin ve mahalle sakinlerinin hizmetlerine sunmaları, okul veli, halk dayanışmasını sağlamaları, mevcut imkanlarla başarılı çalışmalara imza atmış olmaları Çukurova ilçesindeki diğer okullara örnek teşkil etmelidir. Aytaç Açıkalın’ın belirttiği gibi, 'Okul, müdürü kadar okuldur' sözünü teyit edercesine birbirine çok yakın sosyal kültürel ve ekonomik açıdan benzer çevreye sahip iki okul arasındaki farkı bugün gördük. Bu okulda bir ekip ruhuyla çalışan, Okulu yaşam merkezi haline getirmiş, okulu öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için birer cazibe merkezi haline getiren yönetici, öğretmen ve velilerimizi kutluyorum." Selamet en büyük hedeflerinin, eğitimde elde edilen gelişmeyi korumak değil, çok daha ileriye götürmek olduğunu, yeterli eğitim almış sağlıklı nesillerin yarının güçlü Türkiye’sinin yüz akı olacağını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile