Selçuk - Ball State İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Selçuk - Ball State İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Ball State Üniversitesi arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Konya'ya gelen Ball State Üniversitesi Rektörü Jo Ann Gora ve beraberindeki heyet, Alaeddin Keykubat Kampusu'nde incelemelerde bulunarak SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Okudan, "Üniversite olarak Amerika'daki üniversiteler ile biz de yakından ilgileniyoruz. Ball State ile imzaladığımız anlaşma kapsamında her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı uygulanacak. Çift diploma uygulamasının yanı sıra iki üniversite arasında ileriye dönük, ülkemizin de menfaatlerine yönelik çok önemli projeler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni projeler geliştiriyoruz" dedi.
Selçuk Üniversitesi olarak gelişmeyi ve değiştirmeyi ilke edindiklerini belirten Prof. Dr. Okudan, "Gerek öğrencilerimizi gerekse öğretim elemanlarımızı yurt dışına göndererek onların uluslararası platformlarda bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
İkili ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerin ifade eden Rektör Jo Ann Gora ise, "Selçuk, oldukça gelişmiş bir üniversite. Burada okuyan öğrenciler gerçekten çok iyi imkanlara sahip. Biz de iki üniversite arasında devam eden ilişkileri daha da artırmak ve bilimsel işbirliğini daha da ileriye taşımak istiyoruz. Çeşitli eğitim programlarının karşılıklı olarak hayata geçirilmesi arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile