Selçuk Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, nehri kirleten etkenleri tespit etmek için ilk olarak Kaymakamlık ve Büyükşehir ile birlikte 9 istasyon üzerinde inceleme yapan ve kirleticileri belirleyen Selçuk Belediyesi konu ile ilgili 3 klasörlük bir çalışma raporu hazırlayarak ilgili tedbirlerin alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığına yolladı.
Belediye bünyesinde oluşturdukları Çevre ve Sağlık Müdürlüğünün ve üniversitelerin yaptığı araştırmalara göre, nehri kirleten atıkların evsel değil sanayi tesislerinin atıkları olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, şunları kaydetti:
''Küçük Menderes kirliliği ile ilgili gereken önlemleri ilgili belediyeler almıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak olan Küçük Menderes Havzası Koruma Eylem Planının bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Küçük Menderes Nehri, içerisinde taşıdığı kurşun, demir ve çinko gibi ağır metalleri üst düzeyde bulundurduğu için turizmi olumsuz yönde etkiliyor, denizdeki canlıların ölümüne ve çevresindeki tarla alanlarının çoraklaşmasına yol açıyor. Nehrin sulama kaynağı olarak kullanılmasından dolayı bölgedeki tarım alanlarının giderek yok olmasına sebebiyet veriyor.''
Muhabir: Zeynep Hoşgörür
Yayıncı: Bahri Okumuş
Selçuk Belediyesi Rapor Hazırlayarak İlgili Bakanlıklara Gönderdi
Selçuk Belediyesi, 175 kilometre uzunluğundaki Küçük Menderes Nehri'nin kirliliğine ilişkin bir an önce önlem alınması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hazırladığı raporu gönderdi.