Selçuk, Euras’ta Üst Düzeyde Temsil Edildi

Selçuk, Euras’ta Üst Düzeyde Temsil Edildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ)’nin de kurucu üye olduğu Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından 1’inci Uluslararası Yükseköğretimde İşbirliği Konferansı düzenlendi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen konferansa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Danışmanı ve Selçuk Üniversitesi EURAS Temsilcisi Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ve Öğretim Görevlisi Ömür Hakan Kuzu katıldı.

63 ülkeden üniversitelerin üst düzey temsilcilerinin katıldığı konferansta ulusal ve uluslararası yükseköğretim sistemlerinin çeşitli yönleri, fırsatları ve tehditleri masaya yatırıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın açılış konuşması ile başlayan konferansta, küresel gelişmeler karşısında değişen yükseköğretim değerleri ve üniversiteler için bu anlamda fırsat kapısı olabilecek uluslararasılaşma ve işbirlikleri ele alındı. Avrupa yükseköğretim alanı başta olmak üzere bu birleşimin dinamiklerinden olan kalite güvencesi ve tanınma, yeterlilikler, uluslararası hareketlilik ve araştırma, yenilikçilik kapasitelerinin artırılması konuları ekseninde katılımcı üniversitelerin temsilcileri, ülkeleri hakkında bilgi verdi. Konferansın sonunda EURAS işbirliği kapsamında katılımcı ülkelerin yükseköğretimde işbirliği alanları ile ilgili sorunlara yönelik bazı öneriler geliştirdikleri küçük çalıştaylar düzenlendi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan UNESCO Yükseköğretim Birimi Uzmanı ve Yöneticisi Paulina Gonzales-Pose, sunusunda Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkelojisi Bölümü ile UNESCO arasındaki anlaşmaya vurgu yaptı. Pose, sualtı arkeolojisi alanında Selçuk Üniversitesi’nin önemli çalışmalar yaptığının da altını çizdi.

“EURAS’TA AKTİF OLARAK YER ALMAKTAYIZ”
EURAS’ın kurucu üyelerinden SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Yükseköğretim, sosyo-ekonomik dinamiklerin küreselleşme ve bilgi çağı etkenleri ile hızla değişim geçirmektedir. Bu da çağımızda ülkelerin en önemli konusu haline gelmiştir. Yükseköğretimin kendisinin de küreselleşme ile değiştiği günümüzde rekabet üstü avantajlar elde edebilmenin çıkış kapılarından biri uluslararasılaşma, diğeri ise ulusal ve uluslararası düzeyde paydaşlarla ve diğer üniversitelerle işbirlikleri geliştirmek olmuştur. 2008 yılında bu amaçla kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği’ne kurucu üye sıfatı ile katılan Selçuk Üniversitesi, deneyimlerini paylaşmak ve başka deneyimlerden yararlanmak için işbirliği geliştirmeye önem vermektedir. Araştırma ve yayın kapasitesinin gelişmesine, böylelikle bilginin toplum yararına daha hızlı ve daha işler halde sunulabilmesine imkân tanıyacağını düşündüğümüz işbirliği konusunda ülkemizin önemli bir birliği olan EURAS’ta aktif olarak yer almaktayız. EURAS tarafından düzenlenen bu konferansta emeği geçen başta Kurucu Başkan Dr. Mustafa Aydın ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Durman olmak üzere herkese teşekkür eder, konferans sonucunun üniversitelerimiz, birliğimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile