Selçuk'ta Dernekler Köyü Açildi

Selçuk'ta Dernekler Köyü Açildi

Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel’in “5 Hedef 50 Proje”si içinde yer alan Dernekler Köyü’nün açilisi yapildi.

Demokratik ve katilimci toplum için büyük önem arz eden sivil toplum örgütlerini bir arada toplayan, kentsel dayanismayi güçlendiren Dernekler Köyü’nün açilisi sivil toplum örgütleri baskanlari ve üyelerinin katilimiyla gerçeklesti. Açilista konusma yapan Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, gönüllük esasina göre hareket eden sivil toplum örgütlerinde çalismanin kolay olmadigini belirterek “Burasi aslinda var olan bir yerdi. Biz sadece buraya ufak bir dokunus yaptik. Bu yapinin mimarisinde emegi geçen eski belediye baskanlarina ve çalisanlarina tesekkür ederim. Bir sivil toplum örgütünün kurucu baskanligini on yil boyunca sürdürmüs biri olarak aday adayiyken, birçok dernege ortak protokol yaparak yer verecegimizi söylemistik. Iste Dernekler Köyü bu fikrin sonucudur. Mevzu aslinda bu binalar degil toplum yararina bir seyler yapmak isteyen, bir araya gelmis örgütlere el uzatmaktir” dedi.



AKUT Selçuk ekibi de Dernekler Köyü’nde yer aldi

AKUT ile imzalanan protokole ve AKUT Selçuk ekibinin de Dernekler Köyü’nde yer almasina deginen Baskan Ceritoglu Sengel, “Yakin zamanda Izmir depremini yasadik. Bu anlamda AKUT ile beraber bir seyler yapmak istiyoruz. Bu gönüllügü gösterip de Selçuk’a geldikleri için AKUT ekibine çok tesekkür ediyoruz. Dernekler Köyü tüm sivil toplum örgütlerine ve hepimize hayirli olsun” diye konustu.

Baskan Ceritoglu Sengel’in konusmasinin ardindan Dernekler Köyü’nde yer alan sivil toplum örgütlerinin baskanlari da çalismalari ve Dernekler Köyü ile ilgili görüslerini ifade etti.

AKUT Dernek Baskani Recep Salci, “Baskanimiz bize gerçekten burada bize ciddi bir destek verdi. Selçuk ekibi, AKUT’UN 29. ekibi. Yakin tarihte bir Izmir depremi yasadigimiz için Selçuk’ta bir ekibe ihtiyacimiz vardi. Izmir depreminde sunu gördük; eger siz bir felakette bir alana yakinsaniz ve hizli müdahale edebiliyorsaniz çok hayat kurtariyorsunuz. Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



"Biz burada güçlü bir AKUT’U hedefledik"

Selçuk AKUT Ekip Lideri Tunç Tuncer, “Biz kötü günleri önceden planliyoruz. Selçuk çok stratejik bir bölge. Bu yüzden burada örgütlenme ile ilgili uzun süredir bir çalisma içerisindeydik. Filiz Baskanim sag olsun bizim daha hiçbir yerimiz yokken ’Toplantilarinizi gerekirse gelin benim makamimda yapin’ demisti. Kendisinin destegiyle bütün toplantilarimizi belediye meclis salonunda yaptik. Belediyeler bize kapilarini açtigi zaman biz daha rahat organize oluyor, daha rahat çalisiyoruz. Biz burada güçlü bir AKUT’U hedefledik. Ben belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Selçuk’a hayirli olsun” ifadelerini kullandi. Efes Selçuk Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Ayse Kaçer de “Göreve geldigimden beri belediyemizle, bütün sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalismak istedigimi söylemistim. Dernekler Köyü’nün hepimiz için hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Sürekli Egitimi ve Kisisel Gelisimi Destekleme Dernegi (SEGEM- DER) Baskani Birgül Gönül, “SEGEM- DER, 13 yil önce Baskanimiz ile birlikte kurdugumuz bir dernekti. 13 yildir gönüllü olarak bu görevi sürdürmekle gurur duyuyorum. Bu anlamda kadina, çocuga, engellilere dokundugumuzu düsünüyorum. Bu anlamda çok güzel çalismalar yaptik. Bundan sonra da çalismalara devam edecegiz” sözlerine yer verdi.

Yapilan konusmalarin ardindan Dernekler Köyü’nün açilisi gerçeklestirilerek katilimcilar tarafindan alan gezildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile