Selçuk’ta Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Selçuk’ta Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe İtfaiye Amirliği işbirliği'nde okulda yangın tatbikatı yapıldı.

Gerçeği aratmayan tatbikat, İtfaiye Amiri Özdemir Gündoğdu idaresinde başarıyla tamamlandı.

Yangın alarmlarının çalmasıyla başlayan tatbikatta, ilk olarak okuldaki tüm öğrenciler ve görevliler tahliye edildi. Zarar görmeden dışarıya çıkan öğrenciler, bahçede toplanarak, okulun çatısında mahsur kalan ve yaralanan öğrencilerin kurtarılmasını takip ettiler. Öğrencilere uygulamalı bilgiler aktaran Selçuk-Torbalı İtfaiye Amiri Gündoğdu, nüfusun hızla arttığı bu günlerde bu tür eğitimleri sıkla gerçekleştirdiklerini, öğrencilerden oluşan arama ve kurtarma ekibi yetiştirdiklerini ifade etti.

Tatbikatta, yaralılara yetiştirilen bu öğrencilerin müdahale etiğini, aldıkları eğitimi burada uygulamalı olarak gösterdiklerini hatırlatan Gündoğdu, oluşabilecek doğal afetlerde ve evlerdeki tüp patlamalarına karşı alınması gereken önlemler ile böyle bir durumda yapılması gereken doğru uygulamayı anlattı.

Okulun çatısında mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından başarıyla kurtarılması tüm öğrenciler tarafından alkışlandı. Tüp patlaması konusunda yapılması geren uygulamaya öğretmenler de katıldı.

Okul Müdürü Ali Serkan Atlan da bu uygulamaya katıldı.

Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleşen tatbikat, başarıyla tamamlandı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile