Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Genel Sekreter İbrahim Halıcı, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de olağanüstü şartlarda fedakarca sağlık hizmetini yürüten doktor ve diğer sağlık çalışanlarında da bitmek bilmeyen aynı insan aynı memleket sevgisi mevcuttur. Kurtuluş Savaşı’mızın aynı heyecanıyla ve inancıyla bugün de vatan savunmamızda yer alacağımız ve milletimizin yanında olacağımız konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Fakültemizin akademisyenleri, dekanları ve diğer sağlık çalışanları başta olmak üzere fedakarca sorumluluklarını yerine getiren, olağanüstü şartlarda görevlerini sürdüren tüm sağlık çalışanlarının ve meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını gönülden kutluyor, ebediyete intikal eden hekimlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesine dışarıdan 35 öğretim üyesi atandığını belirten Dekan Göktaş, 65 öğretim üyesinin ise bir üst akademik kadroya geçirildiğini belirterek “Fakültemizin, bugünlere erişmesinde büyük katkıları olan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin, başta olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’a önceki rektörlerimize, dekanlarımıza ve tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
“Bizi önemli kılan hizmet ettiğimiz insanlardır”
Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, “Hekim olarak hep kendimizi özel hissediyoruz. Toplum da bize önem ve değer veriyor. Ama bizi özel hissettiren ve önemli kılan biz değil, hizmet ettiğimiz insanlardır. Öncelikle Allah’a şükrediyorum çünkü en değerli varlığa hizmet edebilme görevini bize ihsan etmiştir. Bu bizim için büyük bir lütuftur. Bu durum bizleri farklı bir kategoriye taşıyor. İnsan olarak da meslek mensubu olarak da içinde bulunduğumuz bu kategorinin hakkına vermekle yükümlüyüz. Bunu da fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.
Hem Türkiye’de hem Dünya’nın dört bir yanında adından söz ettiren ve büyük başarılara imza atan hekimlerin yetiştirildiğinin altını çizen Rektör Şahin, bunun temelinde usta-çırak eğitiminin ve hastanelerde verilen eğitim olduğunu belirtti.
“Sağlık hizmetinde önemli başarılara imza atıldı”
Son 15 yıl içinde Türkiye’de sağlık hizmetinin sunumunda önemli başarılar sağlandığını belirten Rektör Şahin, “Ülkemizin sağlık hizmeti sunumunda bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese istinasız teşekkür ediyoruz. Sağlık ordumuzla ne kadar gurur duysak azdır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibiyle hareket ettiğimiz zaman devleti ayakta tutacak olan sağlıklı nesillerdir. Hekimlik hizmeti insanlık tarihi var olduğu sürece hep olacaktır. Bize düşen husus etkin bir şekilde eğitimimize devam etmek ve manevi hazzını ön plana çıkartarak hizmetimizi sürdürmektir. Tabii ki işin ekonomik boyutu var. Hepimiz rızkımızı temin etmek için bu mesleği icra ediyoruz ama ilerleyen süreç içerisinde manevi tatmin ve doyumu rızık kazancının da önüne geçmektedir, geçmelidir de Bu hizmeti sürdürebilmek için büyük bir fedakarlık gerekir. Bizlerin sağlığı ve huzuru için cephede savaşan güvenlik güçlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 14 Mart Tıp Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Tören, öğretim üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve plaket takdiminin ardından son buldu.
Selçuk Tıp'ta 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle “Cübbe Giyme ve Plaket Töreni” düzenlendi.