Selçuk'un Renklerini Taşıyacak Kent Belleği Merkezi Törenle Açıldı

Selçuk'un Renklerini Taşıyacak Kent Belleği Merkezi Törenle Açıldı

44. Selçuk Efes Festivali, Kent Belleği Merkezi'nin açılışıyla start aldı.Sokakların dolup taştığı festivalin ilk gününde, Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden gelen konuklar stantlarını açarak festivalde yerlerini aldılar.

Türkiye’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle bu yıl festivalin kortej yürüyüşü dahil eğlence bölümleri iptal edildi. Festival kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi de törenle ziyarete açıldı. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kardeş şehir belediye başkanları, akademisyen ve bilim adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli ve Selçuk halkı katıldı.

Törende ilk olarak Selçuk Belediyespor Kulübü Derneği Efes Tiyatrosu oyuncuları, Selçuk-Efes’in 8 bin yıllık tarihini anlatan skeçler sundu. Oyuncular gösterdikleri başarılı performansları ile büyük alkış aldılar. Gösterinin ardından 'Kent Belleği'nin hayata geçirilmesine önemli katkılar sağlayan ve bunun fikir babalarından olan Avukat Sümer Büyüktosun, Selçuk Efes Festivali'nin nasıl doğduğunu anlattı. Efes’in tarihi geçmişi hakkında bilgiler veren Büyüktosun, festivalin bugüne kadar gelebilmesi için eski belediye başkanlarının da büyük emekleri olduğunu söyledi.

O yıllardan bugüne kadar gelen tüm etkinliklerin ve çalışmaların bu kent belleğinde yer alacağını hatırlatan Büyüktosun, bu anlamda Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi'ni çok önemsediğini ifade etti.

Bu çalışmanın çok iyi ve başarılı olacağına inandığını kaydeden Büyüktosun, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

'KENT BELLEĞİ BİZİ KENDİMİZE GETİRECEK'
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise, Son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınadığını belirterek, “Bizi kendimize getirecek olan bu açılışla birlikte Son günlerde ülkemizde yaşanan terör belasını da özdeş olarak tarih sayfalarına yazacak” dedi.

Açılışla birlikte uzun yıllar göç almış olan bu ilçeye gelen her yurttaş ile görüşülerek kayıt yapılacağını ve bu kayıtların Kent Belleği Merkezi'nde yer alacağını ifade eden Başkan Ülgür, bu belleğin çok renkli, çok kültürlülüğü ve farklılıkları ortaya çıkaran bir bellek olduğunu söyledi.

Başkan Ülgür, “Biz renklerimizi silerek değil, renklerimizi koyulaştırarak ortaya çıkarıyoruz. Bu anlamda kent belleği merkezi bundan Sonra bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracak” diyerek bu binanın oluşturulmasında fikir babalığı yapan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da, 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan Efes Antik Kenti'nin dünyadaki öneminden bahsederek, bu kapsamda bu binanın geçmişte yaşanmış tarihi çağların bütün renklerini burada görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti

Konuşmaların ardından Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi kurdelesi kesildi. Selçuk Belediye Başkanı Ülgür, merkezi gezen konuk katılımcılara rehberlik ederek, ilçenin tarihini anlatan bilgileri aktardı. Açılışta Son olarak kayıt altına alınan çalışmalardan kısa kesitler içeren bir sunum gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile