Selçuk Üniversitesi akademisyenleri yurt dışına açılıyor

Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, akademisyenlerin yurt içi ve yurt dışı projeleri için 2008 yılında 5 milyon TL

Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, akademisyenlerin yurt içi ve yurt dışı projeleri için 2008 yılında 5 milyon TL olan destek ödeneğini, 10 milyon TL'ye çıkardı. Koordinatörlük kaynaklarıyla sadece bu yıl bine yakın akademisyenin yurt dışına gönderileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Üniversitemize bilimsel anlamda destek sağlayan, proje üreten, üniversiteyi yurt dışında en iyi şekilde tanıtan akademisyenlerimize destek veriyoruz. Selçuk Üniversiteli olup yurt dışına gitmeyen bir tek akademisyenimizin kalmamasını istiyoruz." dedi.

"DESTEK DE TALEP DE ARTIYOR"

Öğretim elemanlarının projelerine daha fazla destek vermek amacıyla 2004 yılında BAP Yönergesi'ni değiştirdiklerini belirten Rektör Okudan, koordinatörlük bünyesinde araştırma, tez, yayın, kongre, alt yapı ve Ar-Ge ve projeleri için önemli miktarlarda kaynak ayırdıklarını söyledi. 2008 yılında yurt içi ve yurt dışındaki uluslar arası kongrelere katılım için 'Kongre Projeleri' başlığı altında 442 projeye destek sağladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Okudan, "Bu sayı 2009'da 575'i, 2010 yılının ilk 6 ayında ise 455'i buldu." dedi.

"YURT DIŞINA GİTMEYEN AKADEMİSYEN KALMASIN"

2008 yılında toplam 1236 projeye 5 milyon 430 bin 776 TL, 2009 yılında 2478 projeye 7 milyon 500 bin TL ödenek ayırdıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Okudan, "2010 yılının ilk 6 ayında 1283 proje için destek sağlandı. Yıl geneli için ayrılan kaynak ise 10 milyon 54 bin 758 TL'ye çıkarıldı. Öğretim elemanlarımızdan gelen yoğun talebin de etkisiyle her yıl BAP ödeneğinde ciddi bir artışa gidiyoruz. Yurt içinde ve dışında kongrelere katılan akademisyenimiz bilimsel çalışmasını bu kongrelerde sunarken, üniversitemizi ve şehrimizi de tanıtmış oluyor. Bu nedenle akademisyenlerimizin yurt dışına gitmesini teşvik ediyoruz. Öğretim elemanlarımıza kongre katılım ile gidiş-dönüş yol ücreti veriyoruz. Ayrıca gittiği süre içerisinde yaptığı masrafları da karşılıyoruz. Yurt dışına kongrelere gitmeyen bir tek akademisyenimizin kalmamasını istiyoruz." diye konuştu.

40 ÜLKEDE SELÇUK DAMGASI

Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını sunmak ve alanındaki yeni gelişmelere ilişkin bilgi almak amacıyla dünyanın dört bir yanındaki kongrelere katıldığını ifade eden Prof. Dr. Okudan, "Öğretim üyelerimiz bugüne kadar daha çok ABD, İngiltere, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İsveç, Polonya, İsviçre'nin yanı sıra Asya ve Uzakdoğu ülkelerine de giderek kongre ve toplantılara katıldı. Bugüne kadar yaklaşık 40 ülkede Selçuk Üniversitesi ve şehrimiz tanıtıldı. Bu bizim için büyük bir gurur vesilesidir." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile