Selçuk Üniversitesi Bölge Sorunlarına Çözüm Üretecek

Selçuk Üniversitesi Bölge Sorunlarına Çözüm Üretecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde, kamu ve özel sektör kuruluşları ile yerel ve ulusal düzeyde ortak proje üretmek, girişimciliği artırarak istihdam imkanları oluşturmak ve bölgenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri geliştirmek amacıyla, 'Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi' kuruldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde, kamu ve özel sektör kuruluşları ile yerel ve ulusal düzeyde ortak proje üretmek, girişimciliği artırarak istihdam imkanları oluşturmak ve bölgenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri geliştirmek amacıyla, 'Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi' kuruldu.
Kuruluş çalışmaları resmi olarak tamamlanan merkezin faaliyetlerine başladığını belirten Merkez Müdürü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Esen, bilim adamları ile girişimcilerin bölgenin sorunlarını araştırıp, çözüm önerileri oluşturmak amacıyla ortak bir platformda toplandıklarını söyledi. Prof. Dr. Esen, "Merkezin ilk amacı bölgesel düzeydeki ekonomik ve sosyal sorunları, disiplinler arası bir yaklaşımla akademik platformda inceleyip, yorumlamak ardından da girişimcilerle birlikte çözüm üretmektir" dedi.
Çalışmalara yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bilimsel yayınları analiz ederek başlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Esen, "Çevre illerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve girişimcileri ile bölgenin ortak sorunları konusunda araştırmalar yapıp, konu ile ilgili kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ortak projeler oluşturacağız. Girişimciliğin artırılması ve istihdam imkanlarının gelişmesini sağlayıp, sektörel konularda çalışmalar da yapacağız. Yeni kurulacak kalkınma ajanslarına strateji planları oluşturup, eğitim toplantılarına destek olacağız. DPT ve Mevlana Kalkınma Ajansı ile ortak çalışmalar yaparak yeni oluşturulan ajanslar için merkezimizi 'model' haline getireceğiz. Merkez olarak önümüzdeki günler içinde bölgesel kalkınma, istihdam ve işsizlikle ilgili bilimsel bir toplantı düzenleyerek bu alandaki sorunlarına çözüm üretmek istiyoruz" diye konuştu.
Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin girişimciler başta olmak üzere Konya için önemli bir fırsat olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, "Merkez, ortak platformlarda üreteceği çözüm önerileri ile Konya'nın tarım ve sanayi başta olmak üzere birçok alandaki eksikliklerini giderecek çalışmalar gerçekleştirecek. Bu fırsatın özellikle de Konyalı girişimciler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile