Selçuk Üniversitesi GSF'de Özel Yetenek Sinavlari Yapildi

Selçuk Üniversitesi GSF'de Özel Yetenek Sinavlari Yapildi

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde 2024-2025 Egitim Ögretim Yili Özel Yetenek Sinavlari yapildi. Geleneksel Türk Sanatlari, Grafik, Resim, Heykel ve Seramik bölümleri için yapilan sinavlar iki oturumda gerçeklestirildi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Atif Polat, birinci oturumunun temel yetenek sinavi, ikinci oturumun ise brans sinavi seklinde gerçeklestirildigini söyledi.

Prof. Dr. Polat, “Birinci oturumdaki sinavlarin degerlendirilmesi jüri üyeleri tarafindan yapiliyor, ikinci oturum sinavlari ise optik okumayla dijital sistemle kayit altina aliniyor” dedi.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sinavlarini bir günde tamamlayarak ögrenci ve velilerin sinav stresini azaltmayi hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Polat, “Bu yil Geleneksel Türk Sanatlari Bölümüne 35, grafik bölümüne 35, resim bölümüne 35, heykel bölümüne 15 ve seramik bölümü 25 olmak üzere toplam 145 ögrenci aliyoruz. Sonuçlar bir gün içinde açiklaniyor. Ögrencilerimiz mezun olduklarinda is arayan degil, aranilan konumuna erisiyor. Sahaya uygun egitimler aliyor, hem sanatçi olarak hem de endüstriyel alanda yeterli donanima sahip olarak mezun oluyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile