Selçuk Üniversitesi'nde Tıp Bayramı Kutlaması

Selçuk Üniversitesi'nde Tıp Bayramı Kutlaması

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi ve Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlıkları ile Konya Tabipler Odası Başkanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ortaklaşa kutlama programı düzenlendi

  Selçuk Üniversitesi ( SÜ ) Meram Tıp Fakültesi ve Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlıkları ile Konya Tabipler Odası Başkanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ortaklaşa kutlama programı düzenlendi .
Meram Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu ' nda düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan , AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı , Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek , Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Süleyman Okudan ve eşi Doç . Dr . Nilsel Okudan , İl Sağlık Müdürü Dr . Hasan Küçükkendirci , Konya Tabipler Odası Başkanı Prof . Dr . Faruk Aksoy , davetliler ve akademisyenler katıldı . Kutlamalar , SÜ Meram Tıp Fakültesi 3 ' üncü sınıf öğrencisi Vusal Yusifov ' ın fotoğraflarından oluşan " Işıkla Yazdıklarım " konulu serginin açılışı ile başladı . Programda konuşan Vali Aydın Nezih Doğan , tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlayarak , " Türkiye ' de her jenerasyonun geleceği inşa etme sorumluluğu vardır . Bu sorumluluk yerine getirilmeyince hesap verme zorunluluğu doğar . Ülkemizde pek çok sorun birikmiştir . Ancak son dönemlerde sistem tasarımı ile bu sorunlar aşılmaya başlanmıştır . Başta sağlık sektörü olmak üzere pek çok alanda yeni çalışmalar yapılmaktadır . Jenerasyonumuz artık sorumluluğunun farkındadır . Sağlık çalışanının da sorunlarının çözümü için sabırlı olması gerekir . Türkiye bu sorunları çözecek güce sahiptir " dedi .
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de , Konya ' nın gururu olan Meram ve Selçuklu Tıp Fakültesi hastanelerinin çok iyi hizmet ettiğini ifade etti . Akyürek , " Rektörümüz Prof . Dr . Süleyman Okudan , birçok önemli hizmete imza attı . Üniversiteyi yeniden yapılandırdı . Tıp fakülteleri hastanelerini geliştirdi . Bu anlamda hem kendisine , hem de sağlık çalışanlarına bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum " dedi . Hükümetin bir çok alanda iyileştirmelere imza attığını , sağlık alanında da bir takım iyileştirici hamleler beklediklerini ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Süleyman Okudan ise , sağlık çalışanlarının hem zor , hem de güzel bir meslekleri olduğunu belirtti . Prof . Dr . Okudan , sağlık alanında birçok yatırıma da imza attıklarını da belirterek , sözlerini , " Allah kimseyi hekimsiz ve hakimsiz bırakmasın " diyerek tamamladı .
Törenin ikinci bölümünde ise 2009 yılında profesör ve doçent ünvanı alan öğretim üyelerine giysileri takdim edildi . Meram ve Selçuklu Tıp Fakültelerinde 2009 yılında çeşitli bilimsel kuruluşlardan ödül alan veya Science Citation İndex ' te yayınları ve atıfları en iyi durumda olan öğretim üyeleri ile Selçuk Üniversitesi Atama ve Yükseltme Yönergesi uyarınca 2009 yılına ait uluslararası yayınların listesinde değerlendirilen ve puanlaması yapılan öğretim üyelerine teşekkür plaketleri verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile