Selçuk Üniversitesi Rektör'ü Okudan'dan öğrencilere provokasyon uyarısı

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Bahar Şenlikleri'nde olası provokasyon girişimlerine karşı öğre

  Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Süleyman Okudan , bu yıl 7 ' ncisi düzenlenen Bahar Şenlikleri ' nde olası provokasyon girişimlerine karşı öğrencileri uyardı . Okudan , her türlü siyasi görüşe rağmen öğrencilerin üniversiteli olma bilincini yitirmemelerini istedi .

Son dönemlerde Türkiye ' nin değişik üniversitelerinde yaşanan provokasyona yönelik kavgalar Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan ' ı da harekete geçirdi . Prof . Okudan , üniversite bünyesinde devam eden bahar şenliklerinde , öğrencilerin olası kışkırtmalara karşı dikkatli olmalarını istedi .

Konya Selçuk Üniversitesi ' nde bu yıl üniversitenin adına yakışır şekilde kutlanması gerektiğini belirten Rektör Okudan şu açıklamayı yaptı , " Üniversitemizde her yıl yapılan bahar şenliklerinin huzurlu ve güvenli şekilde yapılabilmesi için üniversite olarak tüm tedbirleri aldık . Öğrencilerimizin de bu süreçte sağduyulu davranacaklarından şüphe duymuyorum . Olası provakatif girişimlere karşı dikkatli olmalarını istiyorum . " dedi .

Bahar şenliklerinin , her yıl üniversitede büyük bir coşkuyla kutlandığını ve bu coşkunun bu yıl daha da katlanacağına inandığını belirten Prof . Dr . Süleyman Okudan , " Türkiye ' nin en fazla öğrenci sayısına sahip üniversitelerinin başında gelmemize rağmen , bir takım münferit olaylar dışında bugüne kadar üniversitemizin huzurunu bozacak bir girişim söz konusu olmamıştır . Bahar şenlikleri ile kampüsümüz büyük bir coşkuya ev sahipliği yapacaktır . Bu noktada öğrencilerimizin bugüne kadar gösterdiği duyarlılığı ve olgunluğu bundan sonraki süreçte de göstereceklerinden şüphe duymuyorum . Öğrencilerimiz , bir takım siyasi düşüncelere ilişkin görüş ve düşüncelerin ikinci planda tutarak , Selçuk Üniversiteli olma bilinciyle hareket edeceklerini düşünüyorum . Olası provokatif girişimleri dikkate almadan , üzerlerine düşen sorumluğu eksiksiz olarak yerlerine getireceklerdir . " diye konuştu .

Şenlikler süresince , Türkiye ' de tanınan ve sevilen birçok sanatçının Konya ' da sahne alacağını belirten Rektör Okudan , " Her yıl olduğu gibi bu yıl da halka açık olarak düzenlenen şenliklerimiz , Konyalı vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin buluşma ve kaynaşma alanı olacaktır . " diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile