Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST'te Çok Sayida Projesiyle Yarisacak

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST'te Çok Sayida Projesiyle Yarisacak

Selçuk Üniversitesi; TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsaminda hava savunma sistemleri, akilli ulasim, hyperloop gelistirme yarismasi, uluslararasi insansiz hava araci yarismasi, insansiz su alti sistemleri, drone yarismasi, uluslararasi elektrikli araç yarismasi basta olmak üzere birçok kategoride yarisacak.

Selçuk Üniversitesi Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Hakan Terzioglu, yaptigi açiklamada üniversite olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi yürütücülügünde 10’uncusu düzenlenen TEKNOFEST’e yönelik hazirliklarinin yogun bir sekilde devam ettigini söyledi.

Uluslararasi düzeyde organize edilen yarismanin, Selçuk Üniversitesinde bir kültür haline geldigini ifade eden Dr. Ögr. Üyesi Terzioglu, “TEKNOFEST kültürünün olusmasi noktasinda en büyük etkenlerden biri, üniversitemizin ve yönetimimizin ögrenci arkadaslarimiza sundugu imkanlardir, onlarin yanlarinda olmalaridir. Bu çerçevede kurulan Gençlik Vadisi Koordinatörlügü de bunun net bir göstergesidir. Koordinatörlük olarak sadece TEKNOFEST özelinde degil, üniversitemiz adina ulusal ve uluslararasi seviyede yarismalara katilan tüm ögrencilerimizin yanindayiz” dedi.



“Ögrencilerimiz, hayallerini gerçeklestirmek için çalisiyor”

Dr. Ögr. Üyesi Hakan Terzioglu, Selçuk Üniversitesinin paydaslari arasinda bulundugu TEKNOFEST’te üniversite olarak yaristiklari kategori sayisinin her geçen yil daha da farklilastigini belirterek, “Üniversitemiz adina bu sene itibariyla hava savunma sistemleri yarismasi, akilli ulasim yarismasi, egitim teknolojileri yarismasi, hyperloop gelistirme yarismasi, insanlik yararina teknoloji, insansiz su alti sistemleri, psikolojide teknolojik uygulamalar yarismasi, saglikta yapay zeka yarismasi, TEKNOFEST drone sampiyonasi, uluslararasi efficiency challenge elektrikli araç yarislari, üniversite ögrencileri arastirma proje yarismalari, uluslararasi insansiz hava araci yarismasi gibi bir çok kategoride ögrenci arkadaslarimizin yaristiklarini ve finale kalma, ödül alma yolunda çaba sarf ettiklerini ifade edebiliriz. Yaz aylari olmasina ragmen ögrenci arkadaslarimiz, gece gündüz demeden atölyelerimizde hayallerini gerçeklestirme adina çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede verdikleri emeklerin sonucunda da insallah basariya ulasacaklarini düsünüyoruz” diye konustu.



“TEKNOFEST, kaybedenin olmadigi bir yarisma”

TEKNOFEST kapsaminda su an itibariyla basvurulari yeni açilan kategorilerin yaninda final asamasi tamamlanan yarismalarin da oldugunu aktaran Terzioglu, sunlari kaydetti: “Teknoloji Fakültesi ögrencimiz Muhammet Hakan Kirca’nin Dr. Ögr. Üyesi Sema Servi hocamizin danismanliginda hazirladigi ‘Az Gören Bireyler Için Eglenceli Oyun Projesi’ adli proje, TÜBITAK 2242 Üniversite Ögrencileri Arastirma Proje Yarismalari’nda Saglik kategorisinde üçüncülük ödülü almaya hak kazandi. Bu, TEKNOFEST 2024’te üniversitemiz adina alinan ilk ödülümüz oldu. Insallah diger arkadaslarimizdan da böyle ödüller gelmesini bekliyoruz. Yarismalardan aldigimiz ödüller bizi mutlu ediyor, sevindiriyor. TEKNOFEST, bir baska yönüyle bakildiginda ise kaybedenin olmadigi bir yarisma. Derece elde edemeyen ögrencilerimize kendilerini gelistirmeleri adina bir deneyim sunuyor. Üniversitemiz açisindan bunun en güzel tarafi, Selçuk Üniversitesi ögrencilerinin bunu bir kültür haline dönüstürüp kendilerini gelistirme noktasinda bir araç olarak görmeleridir. Yarismalara verdikleri degerin her geçen yil giderek artiyor olmasi bizleri mutlu ediyor. Yarismalarin gelecegimizi insa edecek olan mühendislerin yetismesi noktasinda önemli bir yere sahip oldugunu düsünüyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesini benimseyen, ülkesi adina hayalleri olan, özgüvenli ve çaliskan ögrenciler yetistirmenin gururunu yasiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile