Selçuk Üniversitesi Teknogirişim Desteği’Nde Devleri Solladı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 2011 yılı Ocak-Nisan döneminde 859 Teknogirişim Sermaye Desteği Projesi’nin 288’ini kabul etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 2011 yılı Ocak-Nisan döneminde 859 Teknogirişim Sermaye Desteği Projesi’nin 288’ini kabul etti. Bakanlık, Konya Teknokent bünyesinde Ar-Ge çalışmaları yürütülen 14 projeyi desteklenmeye değer gördü. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Teknokent’e yaptığımız yatırımların sonuçlarını almaya başladık." dedi.

ODTÜ’nün 53, Bilkent’in 25, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 16 projesinden sonra Selçuk Üniversitesi 14 proje ile en fazla sayıda desteğe değer proje üreten 4’üncü üniversite oldu. Sıralamada Selçuk Üniversitesi’ni Gazi Üniversitesi 13, İstanbul Üniversitesi 12, Hacettepe Üniversitesi 10, Başkent Üniversitesi ve KTÜ ise 10’ar proje ile izledi. Prof. Dr. Süleyman Okudan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Konya’da kurdukları ‘Teknoloji Şehri’nin kısa sürede meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Rektör Okudan, "Yedi yıldır üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin firma sayısı bakımından en büyük 3’üncü teknoloji şehrini oluşturduk. Akademisyen, öğrenci ve sanayici işbirliği sonucunda ortaya çıkan projeleri birer birer hayata geçirerek ülke ekonomisine katma değer yaratmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın son 3 yılda Ankara’daki çeşitli üniversitelerin 213, İstanbul’un 90, Konya’da ise Selçuk’un 25 projesini desteklediğini belirten Rektör Okudan, en çok destek alan şehir sıralamasında Konya’nın üçüncü olduğunu vurguladı. Okudan, şunları söyledi, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 3 yıldır ülke içinde ve yurt dışında 74 üniversite bünyesinde üretilen 468 projeye destek sağladı. Bu projelere Bakanlık bütçesinden 100 bin TL’ye kadar destek alınabiliyor. Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Teknokentimiz 2009’da 6, 2010’da 5 ve bu yıl 14 proje ile ilk sıralarda yer alarak bu destekten maksimum düzeyde faydalanacak. Teknokent’e yaptığımız yatırımların sonuçlarını almaya başladık."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile