Selçuk Üniversitesi, Tersine Beyin Göçü İçin Abd’de

TÜBİTAK tarafından “Tersine Beyin Göçü”nü sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde düzenlenen “Hedef Türkiye Çalıştayına” Selçuk Üniversitesi (SÜ) de katıldı.

Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarındaki gelişmeleri, fırsatları ve tersine beyin göçüyle ilgili ulusal ve uluslararası fonları ABD’deki Türk araştırmacılarla paylaşmak amacıyla düzenlenen ve Türkiye’den 25 üniversitenin katıldığı çalıştayda, Selçuk Üniversitesi’nin eğitim ve araştırma koşulları ile ilgili bilgi verildi.

TÜBİTAK tarafından Teksas, Georgia ve North Carolina eyaletlerinde bulunan Houston, Duke ve Southern Politechnical State Üniversiteleri’nde gerçekleştirilen çalıştaya SÜ adına Rektör Danışmanı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş katıldı.

ABD’de bulunan Türk araştırmacı ve akademisyenlerin Türkiye’den giden üniversite ve kurum temsilcileriyle bir araya geldiği çalıştay, yoğun ilgi gördü. İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın sabahki oturumunda TÜBİTAK yetkilileri tarafından yurt dışında bulunan bilim insanlarının ülkeye geri dönmesi ile ilgili mekanizmalar ve burslar hakkında bilgi verilirken, öğleden sonraki oturumlarda Türkiye’den çalıştaya katılan üniversite ve kurum temsilcileri, araştırmacılar ile bilgi alışverişinde bulunuldu.

“ARAŞTIRMA VE İŞBİRLİĞİ ORTAMINA KATKI SAĞLAYACAK”
Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, 3 gün süren çalıştayın oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Çalıştay’da birbirinden değerli ve dünyaca tanınan bilim adamlarıyla bir araya gelme fırsatı bulduk. Yabancı üniversitelerdeki Tük meslektaşlarımızdan üniversitemiz ile ilgili olumlu izlenimler elde ettik. Ayrıca çalıştayda üniversitemiz için girdi oluşturabilecek sonuç odaklı girişimlerde de bulunduk. Bu anlamda böylesi kilit bir organizasyonda üniversitemizin her zaman yer alması, sürdürülebilir araştırma ve işbirliği ortamının gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

“ULUSLARARASILAŞMA AÇISINDAN ÖNEMLİ”
Böylesi anlamlı bir organizasyonda üniversite olarak katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel bileşenlerinden olan bilim ve teknoloji adına yenilikçi anlayışla projeler üretmek, uygulamak ve toplum yararına sunmak noktasında üniversitemize ve biz akademisyenlere önemli görevler düşmektedir. Bu görev bilinciyle TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalıştayda yer alarak akademik ve bilimsel potansiyelimizin yurt dışındaki akademisyenlere tanıtılması, yurt dışındaki potansiyelden de üniversitemizin yararlanması amaçlanmıştır. Böylelikle yurt dışındaki Türk araştırmacılar ve akademisyenlerle eğitim ve araştırma başta olmak üzere bir çok konuda stratejik işbirlikleri geliştirilmesi için ortam yaratılmış, uluslararasılaşma girişimlerimize de ivme kazandırmıştır” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile