Selçuk Üniversitesi, THE 2024 Impact Rankings Verilerine Göre Türkiye'de Ilk 5'Te

Selçuk Üniversitesi, dünyanin önde gelen üniversite siralama kuruluslarindan Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2024 verilerine göre dünya genelinde 201-300 bandina yükselirken Türkiye’de ise ilk 5’e girerek önemli bir basariya imza atti.

Son yillardaki istikrarli yükselisi ve elde ettigi somut sonuçlarla dikkat çeken Selçuk Üniversitesi, 2024 sonuçlarina göre Türkiye’de 16 farkli alanda ilk 8’de yer aldi. “Açliga Son” ve “Amaçlar Için Ortakliklar” alanlarinda Türkiye’de 1’inci, “Esitsizliklerin Azaltilmasi” alaninda Türkiye’de 2’nci sirada yer alan Selçuk Üniversitesi; “Nitelikli Egitim” ve “Sorumlu Tüketim ve Üretim” alanlarinda Türkiye’de 3’üncü, “Temiz Su ve Sanitasyon”, “Sürdürülebilir Sehirler ve Topluluklar”, “Iklim Eylemi” ve “Karasal Yasam” alanlarinda Türkiye’de 4’üncü, “Saglik ve Kaliteli Yasam”, “Yoksulluga Son”, “Insana Yakisir Is ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapi” ve “Sudaki Yasam” alanlarinda Türkiye’de 5’inci oldu. Selçuk Üniversitesi, “Erisilebilir ve Temiz Enerji” alaninda Türkiye’de 6’nci, “Baris, Adalet ve Güçlü Kurumlar” alaninda ise Türkiye’de 8’inci sirada yer aldi.

Ögrenci odakli egitim anlayisi, güçlü akademik kadrosu ve yenilikçi arastirma projeleriyle öne çikan Selçuk Üniversitesi, bu basarisi ile sürdürülebilir kalkinma hedeflerine katki saglama konusundaki kararliligini ve egitimdeki kalitesini bir kez daha kanitladi. Selçuk Üniversitesi, Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2023 verilerinde ise 401 - 600 bandinda yer almisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile