Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türk Ve Dünya Mutfagina Sefler Yetistirecek

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türk Ve Dünya Mutfagina Sefler Yetistirecek

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesine kazandirilan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Uygulama Mutfagi, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katilimiyla açildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Uygulama Mutfaginin açilis programinda konusan Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Onur Köksal, “Bizlere hizmet etme imkani veren Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, sürece destek olan hayirsever is adamlarimiza tesekkür ediyorum. Bizler, ögrencilerimizin kendilerini yetistirebilecegi bir mutfak birakiyoruz. Hayalimiz, hedefimiz sadece Türkiye’de degil; dünyada da is çikarabilecek ustalar, sefler yetistirebilmek, Selçuk Üniversitesi ve Turizm Fakültesi markasini bütün dünyaya tasiyabilmek. Ögrencilerimize çok güveniyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da, “Gelecek nesillere birakacak bir eserimizin olmasi gerekir. Bir hedef üzerine ilerlersek güçlü bir üniversiteyi, güçlü bir nesli yetistirebiliriz diye yola çiktik. Açilisini yaptigimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Uygulama Mutfagini devletimize yük olmadan, devletimizden yük alarak ögrencilerimize ve akademisyenlerimize hizmet edecek sekilde is adamlarimizin destekleriyle olusturduk. Selçuk Üniversitesi, Türkiye’de en fazla bagis alan üniversiteler içerisinde. Bu önemli, çünkü toplumumuz bize güveniyor” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Aksoy, “Uygulama alani olmayan bir asçiyi veya dis hekimini yetistiremezsiniz. Selçuk Üniversitesi öyle bir üniversite olsun ki bir tarafta teoriyi, öbür tarafta da pratigi bir araya getirsin. Inaniyorum ki yakin zamanda Üniversitemizin uluslararasi siralamalarda göstermis oldugu basarilar, ayni zamanda da YÖK tarafindan da takdir edilecek. Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Uygulama Mutfagimizin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Uygulama Mutfagina katkida bulunan is insanlarina tesekkür plaketi verildi, açilis kurdelesi kesildi. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, misafirlere kendi pisirdigi köri soslu tavuklu makarnadan ikram etti. Her bir ögrencinin bireysel olarak pratik yapabilecegi 80 göz ocagin, 20 adet bagimsiz çalisma tezgâhinin, 20 adet firinin ve izgaranin yer aldigi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü Uygulama Mutfakta, bireysel olarak en az 20, ikiser ögrencinin olusturacagi grup çalismalarinda ise en az 40 ögrencinin çalisabilecegi uygulama istasyonlari yer aliyor.

Açilis programina Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ilhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk, Genel Sekreter Yardimcilari Hikmet Özdemir ve Tevfik Sayin, fakülte dekanlari, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, daire baskanlari, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile