Selçuk Üniversitesinde 'Özgürlük Için Kampüsteyiz' Nöbeti Basladi

Selçuk Üniversitesinde 'Özgürlük Için Kampüsteyiz' Nöbeti Basladi

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalisma Grubu tarafindan Israil’in Gazze’de sürdürdügü isgali protesto etmek amaciyla düzenlenen “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti basladi. 3 gün sürecek nöbet kapsaminda ezgi ve marslari içeren konserler ile Israil zulmüne karsi eylemler gerçeklestirilecek.

Nöbet, yaklasik 300 kisinin katilimiyla Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesinden Keykubad Köskü önüne düzenlenen yürüyüsle basladi.

Kudüs Çalisma Grubu Koordinatörü Muhammet Kirmaz, Keykubad Köskü önünde yaptigi açiklamada, Israil’in 7 Ekim 2023’ten bu yana 34 binden fazla Filistinliyi öldürdügünü ve dünyanin gözü önünde soykirim suçu isledigini ifade etti.

Filistin’de yalnizca bir halkin degil, insani tüm ilke ve degerlerin ayaklar altina alindigini belirten Kirmaz, “Dünya, Gazze’de yakilan direnis mesalesinin aydinliginda ABD’de zalim yöneticilere hakki çekinmeden haykiran binlerce vicdan sahibine sahitlik ediyor. Bizler, üniversite ögrencileri olarak Columbia Üniversitesinden baslayarak Amerika’da dalga dalga yayilan Filistin eylemlerine Konya’dan selam gönderiyoruz. Onlar yaptiklari eylemlerle isgal hükümetini rahatsiz etti. Üniversitelerinin Siyonizm yanlisi tutumuna, polislerin siddetine ragmen onurlu Filistin direnisine destek verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Dünyanin tüm vicdanli halklarini adalet ve iyilikte bulusmaya, zalimlerin zulmünü suratlarina haykirmaya davet ediyoruz” diye konustu.

Basin açiklamasi esnasinda katilimcilar, “Katil Israil’i Boykot Et”, “Direnisin Yanindayiz”, “Özgür Filistin”, “Kanimiz Aksa da Kurtulacak El-Aksa” dövizleri esliginde “Kampüsten Hamas’a direnise bin selam”, “Kahrolsun Israil is birlikçi Amerika”, “Katil Israil Filistin’den defol”, “Nehirden denize özgür Filistin” sloganlari atti.

Selçuk Üniversitesi ögrenci topluluklarinin katilimiyla 3 gün sürecek nöbet çerçevesinde ezgi ve marslari içeren konserler ile Israil’in zulmüne karsi protestolar düzenlenecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile