Selçuk Üniversitesinde Yerli Asi Çalismalari Sürüyor

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy: 'Hazirlanan asilarin deney hayvanlari üzerindeki denemeleri tamamlanmis olup FAZ çalismalari basladi. Asinin 2021 yili içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalismalar devam ediyor'

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversitede yürütülen asi çalismalarina iliskin, "Asinin 2021 yili içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalismalar devam ediyor." dedi.

Aksoy, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleskesi'ndeki Keykubat Köskü'nde basin mensuplarina yaptigi açiklamada, üniversite olarak bilimsel çalismalarda altyapisini tamamlanmis, yazilimini, otomasyonunu gelistiren, küresel degisimleri takip eden ve bölgedeki en önemli arastirma merkezlerinden biri olmak istediklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesinin, 68 bini askin ögrencisi, 2 bin 960 akademik, 4 bin 29 idari personeli ile Türkiye'nin en büyük egitim kurumlari arasinda yer aldigini vurgulayan Aksoy, Kovid-19'la mücadele sürecinde de önemli bilimsel arastirma ve çalismalar yürüttüklerini dile getirdi.

Asi Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezinde inaktif asi çalismalarina devam edildigine deginen Aksoy, su degerlendirmelerde bulundu:

"Hazirlanan asilarin deney hayvanlari üzerindeki denemeleri tamamlanmis olup FAZ çalismalari basladi. Asinin 2021 yili içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalismalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesinden Tibbi Genetik Anabilim Dali Ögretim Üyesi Sayin Doç. Dr. Nadir Koçak ve ekibi tarafindan da Kovid-19'a karsi mRNA özelligi tasiyan asi projesi gelistirildi. Proje, hayvan deneyleri asamasina gelmis olup çalismalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi bünyesinde 'Pandemi Tani Takip Ünitesi' hizmete sunuldu. Bu sayede hastalarin Kovid-19 ile ilgili numune alma, kan tetkitleri, direkt grafi, tomografi gibi tüm islemleri, hastaneye giris yapilmadan bu ünite içerisinde gerçeklestirilebiliyor."

Selçuk Üniversitesinin, 50 yas alti genç üniversiteler arasinda dünyada ilk 400'ye girmeyi basardigini dile getiren Prof. Dr. Aksoy, "Selçuk Üniversitesi, hayatini kaybeden Tip Fakültesi 6. sinif intern ögrencisi Merve Mercan'in ismini kampüs alaninda insa edecegi parkta yasatacak. Alaeddin Keykubat Yerleskesinde Rektörlük Binasi ile Kampüs Camii yakinlarindaki parkin insaati basladi." ifadelerini kullandi.

Aksoy, Kovid-19 salgini nedeniyle yüz yüze egitime ara verilen Selçuk Üniversitesinde, yapilan degerlendirmeler sonucunda teknik altyapi imkani saglanarak 2020-2021 bahar yariyilinda hibrit egitim ve uzaktan egitim modellerinin uygulandigini, ögrencilerin magdur edilmedigini kaydetti.

Toplantiya, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ilhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tugrul Polat ile Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk da katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile