Selçuk Üniversitesinde Yüz Yüze Egitim Karari

Selçuk Üniversitesinde Yüz Yüze Egitim Karari

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Doganhisar Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Senato Toplantisi’nda 2021-2022 egitim ögretim yilinin yüz yüze yapilmasina iliskin karar aldi. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, alinan kararin salginin seyrine göre yeniden degerlendirilebilecegini belirterek “Gençlerimizi kampüsümüzde görmekten mutluluk duyacagiz. Simdiden heyecanlaniyoruz” dedi.

Toplantiya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ilhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Besoluk ile senato üyeleri katildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, senato ve yönetim kurulu toplantisi sonrasi yaptigi açiklamada senato üyelerine, 2021-2022 egitim ögretim yilinin yüz yüze yapilmasi yönünde alinan karar dolayisiyla tesekkür etti. Salginla mücadelede devletin almis oldugu kararlar dogrultusunda hareket edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Bu karari salginin seyrine göre yeniden degerlendirme imkânimiz olacak. Üniversite ve yönetim olarak gençlerimizin okullarina dönmelerini istiyoruz. Hocalarimiz da bu yönde karar almamiza destek oldu. Gençlerimizi kampüsümüzde görmekten mutluluk duyacagiz. Simdiden heyecanlaniyoruz. Onlari sabirsizlikla bekliyoruz” diye konustu.



"Ögrencilerimiz, devletimizin asiyla ilgili hassasiyetlerine lütfen önem versinler"

Prof. Dr. Aksoy, ögrencilere asi olmalari konusunda hassasiyet göstermelerini ifade ederek, “Ögrencilerimiz, devletimizin asiyla ilgili hassasiyetlerine lütfen önem versinler. Üniversitemizi açiyoruz, diger arkadaslarimizin da sagligini tehdit etmemelerini tavsiye ediyoruz, kampüsümüze asi olarak gelsinler. Sonraki süreçte de sorun yasamayalim. Diger taraftan da asiyla ilgili bir zaruret durumu söz konusu olur ve bu yönde de karar alinirsa biz de buna uymakla yükümlüyüz. Yurtlarda her türlü hijyenik çalismalarimizi yaptik. Kurallar çerçevesinde yurtlarimizi açmayi planliyoruz” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr Aksoy, Senato Toplantisi’nin Doganhisar Meslek Yüksekokulunda düzenlenmesine iliskin, “Tabi ki üniversite olarak Türkiye’de ilçelerde en fazla okulu olan üniversiteyiz. Bu anlamda da yerel yönetimlerle ilçede bulunan okullarimizin idarecileri, ögrencilerimizin is birligi halinde olmasi bizim birçok alanda sorunlarimizi çözüyor ve yükümüzü de hafifletiyor. Çesitli bina tamir, tadilat ve ögrencilerin toplumla kaynasmasi, toplumsal dokunun birlikte uyusumunun saglanmasi ancak bu tür birliktelikle saglaniyor. Misafirperverliklerinden dolayi Doganhisar Belediye Baskani Süleyman Pekmez’e, Ilçe Kaymakami Anil Adigüzel’e ve Doganhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dogan’a çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve beraberindeki ögretim elemanlari, sonrasinda Gölcük mevkiinde vatandaslarin katilimiyla düzenlenen doga yürüyüsüne eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile