Selçuk Üniversitesindeki Gazze Nöbeti Sürüyor

Selçuk Üniversitesindeki Gazze Nöbeti Sürüyor

Selçuk Üniversitesi ögrencilerinin tüm dünyanin gözü önünde Filistin’de katliam yapmaktan çekinmeyen Israil’e tepki göstermek için baslattigi “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbeti sürüyor. Ögrencilere destek veren Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Zalimin yaninda olmadigimizi, mazlumun tarafinda yer aldigimizi dünyaya haykirmak için direnisimize devam edecegiz” dedi.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalisma Grubu tarafindan Israil’in Gazze’deki isgalini protesto etmek amaciyla düzenlenen “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbetine akademik ve idari personel de destek verdi.

Konya Sivil Toplum Kuruluslari Platformu Baskani Adem Ceylan, “Israil’in katliamina karsi özellikle üniversite gençlerinin ortaya koymus oldugu onurlu tutum destek olunmayi hak ediyor. Amerika’da baslayan ve ABD’nin ikiyüzlülügünü ortaya koyan üniversite eylemlerinin bir kimlige dönüsmesini ümit ediyoruz. Hakikate sahitlik etmek üzere programa ev sahipligi yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, programa öncülük eden Kudüs Çalisma Grubu’na ve Selçuk Üniversitesi ögrencilerine tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Israil’in ortaya koymus oldugu katliamlarin soykirim boyutuna ulastigina dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise, “Geçmis dönemde Hitler’in soykirimina sessiz kalan devletler, bugün Israil’e karsi da herhangi bir tepki ortaya koymuyor. Bizler akademisyenlerimizle, ögrencilerimizle birlikte özgürlügün gerçeklestigi ana kadar nöbetimize devam edecegiz. Türkiye olarak Cumhurbaskanimizin ortaya koymus oldugu tepkinin yanindayiz. Islam dünyasinin da ayni tepkiyle devam etmesini, dünyadaki bütün Müslümanlarin bir araya gelerek Filistin davasini sahiplenmesini ümit ediyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak bu soykirimi bütün dünyaya aktarmaya, soykirima karsi bir arada olmaya, zalimin yaninda olmadigimizi, mazlumun tarafinda oldugumuzu dünyaya haykirmak için direnisimize devam edecegiz” diye konustu.

Israil’in, hedef gözetmeksizin katliamlarina devam ettigini belirten Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu Baskani Av. Ahmet Han Horasan da, “7 Ekim’den bu yana on binlerce insan ve aile yok oldu. Uluslararasi toplumun ve batinin tüm hukuk, insan haklari ve birey özgürlügüne iliskin tezleri çöktü. Soykirimi, katil Israil örgütünün mesru müdafaasi olarak gören anlayis yok hükmünde. Üniversiteli gençligin ve üniversite yönetiminin bu haykirisinin yanindayiz. Dünya üniversiteleri ile birlikte Selçuk Üniversitesinde ateslenen bu mesale, isgal ordularini yok edecek ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile