Selçuklu Belediyesi, Çiftçilere Kolaylik Saglayacak Uygulamayi Baslatti

Selçuklu Belediyesi, Çiftçilere Kolaylik Saglayacak Uygulamayi Baslatti

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, “Kamyon Üzeri Gübre Dagitim Makinesi” hizmeti ile tarimsal üretime sagladigi desteklere bir yenisini daha ekledi. Çiftçinin ekim çalismalarini kolaylastiran uygulama ile üretim verimi artarken tarlalar organik gübreyle zenginlesiyor.

Selçuklu Belediyesi’nin dis mahallerde Kirsal Hizmetler Müdürlügü araciligiyla yürüttügü çalismalara bir yenisi daha eklendi. Vatandaslarin üretim ve istihdam yönünden desteklenmesi ve bu dogrultuda kalkinmanin arttirilmasi amaciyla “Kamyon Üzeri Gübre Dagitim Makinesi” uygulamasi fiilen baslatildi. Kamyon üzeri gübre dagitim makinesi traktör arkasi kullanilan ekipmanlara göre hem daha güvenli hem de yükseklik olarak daha avantajli kullanim sagliyor. Uygulama kullanilmayan gübreleri tarim arazileriyle bulustururken topraklarin organik madde içerigini artirmak suretiyle kimyevi gübre kullanimi azaltiliyor.

“Çiftçilerimize gübre uygulamasini kolaylikla gerçeklestirecekleri bir imkan olusturduk.”

Selçuklu Belediyesi olarak “Kamyon Üzeri Gübre Dagitim Makinesi” hizmetini çiftçilerin kullanimina sunmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Tarimsal üretimi çok önemli bir dinamik olarak görüyor ve bu noktada üreticilerimizin desteklenmesi adina elimizden gelen her türlü katkiyi sunuyoruz. Kirsal Hizmetler Müdürlügümüz dis mahallelerimizde hayvancilik ve tarimsal üretimlerin, ürün çesitliliginin ve bunlarla ilgili istihdam imkanlarinin artirilmasi ve mevcut üretilen ürünlerin gelistirilmesiyle ilgili önemli çalismalar yürütüyor. Geçtigimiz aylarda makinemizin denemelerini kendi ürettigimiz kompost gübre ile basariyla gerçeklestirdigimiz ‘Kamyon Üzeri Gübre Dagitim Makinesi’ uygulamamizi çiftçilerimizle bulusturduk. Bu araçla çiftçilerimizi organik gübre kullanimina tesvik ederken gübre uygulamasini kolaylikla gerçeklestirecekleri bir imkani da olusturduk. Kamyon üzeri gübre aracimiz yüksekligi ve güvenli kullanimi ile avantaj sagliyor. 17 metreküp kapasiteli olan araç hava sartlarina bagli olmakla beraber çiftçilerimizin ihtiyaç duydugu dönemler olan Subat-Nisan ve Temmuz-Kasim aylarinda belediyemiz tarafindan kiralama usulüyle hizmet verecek. Bundan sonraki dönemlerde çiftçilerimizin üretimine katki saglayacak çalismalari hayata geçirmeye devam edecegiz. Çiftçilerimiz üreten Türkiye’nin vazgeçilmez güçlerinden bir tanesidir. Çiftçilerimizin ürünleri hem sehrimize hem ülkemize bereket getirsin” dedi.

“Kamyon Üzeri Gübre Dagitim Makinesi” uygulamasindan faydalanan çiftçiler Selçuklu Belediyesi’ne desteklerinden dolayi tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile