Selçuklu Belediyesinden Spor Lisesine Kapali Spor Salonu

Selçuklu Belediyesinden Spor Lisesine Kapali Spor Salonu

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Konya Spor Lisesinde ögrencilerle bir araya gelerek, belediye tarafindan okula kazandirilacak olan kapali spor salonunun müjdesini verdi.

Ögrencilerle ve gençlerle bir araya gelmeye büyük önem veren Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci Konya Spor Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Baskan Pekyatirmaci’nin ögrencilerle birlikte spor faaliyetlerine eslik ettigi anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. Ziyaret esnasinda ögrencilere seslenen Baskan Pekyatirmaci Konya Spor Lisesi bahçesine Selçuklu Belediyesi tarafindan yapilacak kapali spor salonu müjdesini de paylasti. Konya Spor Lisesi ziyaretinde Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar, okul idarecileri ve ögretmenler eslik etti.

“Basarilarinizla gurur duyuyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin her zaman egitime destek verdigini ifade eden Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar, “Belediye baskanimiz ile birlikte yerinde incelemeler yapmak, ögrencilerimizi dinlemek ve onlarin ortamlarini görmek ve yanlarinda oldugumuzu hissettirmek için Konya Spor Lisesindeyiz. Tabii burasi bizim için çok önemli çok özel bir okulumuz. Sporun sadece saglikli yasam için degil bir disiplin olmasi hasebiyle bedenimizin yaninda ruhumuzu da disipline eden bir özelligi olmasi hasebiyle son derece önemli oldugunu düsünüyoruz. Sporcularla bir araya geldigimiz zaman Atatürk’ün bir sözünü hatirlatiyorum diyor ki; “Ben sporcunun zeki çevik ayni zamanda ahlaklisini severim” Insallah sizler de zeki çevik ve ahlakli nesiller olarak yetiseceksiniz. Spor basarilarinizi dikkatle takip ediyor, takdirle karsiliyor ve basarilarinizla gurur duyuyoruz. Insallah belediyemizin destegiyle Milli Egitim Bakanligimizin sundugu imkanlarla daha güzel ortamlari olusturmak, sizi daha güzel ortamlarla bulusturmak ve basarilariniza bizler de katki sunmak istiyoruz basarilariniz daim olsun her sey gönlünüzce olsun” dedi.



“Sporun merkezi Selçuklu”

Selçuklu Belediyesi’nin yatirimlarinin spora olan ilgiyi daha da artirdigina vurgu yapan Baskan Ahmet Pekyatirmaci, “Spor lisemizde 400’ün üzerinde ögrenci var. Karatay’da yeni bir spor lisemiz açildi ve orada da 400 civarinda ögrencimiz var. Spor lisesinde okuyan ögrencilerimizin sayisinin artmasi bizi ayrica mutlu ediyor. Selçuklu olarak sporun merkezi oldugumuzu iddia ediyoruz. Konya’da sporun gelismesi için ve daha fazla kisi tarafindan benimsenmesi ve yapilmasi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Spor kulübümüz de 15 bin kayitli sporcumuz, 100’ün üzerinde lisansli sporcumuz var. Spor liselerimizin sayilarinin artmasi gerekiyor. Bu manada da güzel çalismalar yapiliyor. Milli Egitim Müdürlügümüzün çok güzel faaliyetleri var. Okul sayimiz Insallah önümüzdeki süreçte de artmaya devam eder. Istiyoruz ki Konya’mizda iki degil daha fazla spor lisesi olsun ve bütün ögrencilerimiz spor yapmak isteyen spor lisesine gitmek isteyen bütün ögrencilerimiz de bu imkana sahip olsun. Burada hem içeride hem disarida farkli branslarda faaliyette bulunan ögrencilerimizin gösterilerini izledik. Onlarin hem bireysel anlamda hem takim olarak elde ettikleri basarilari ögrendik. Tabii bunlar bizi gururlandiriyor. Bireysel anlamda da takim sporlarinda da çok ciddi basarilar var. Türkiye sampiyonluklari var yurt disinda elde edilmis olan basarilar var. Bu basarilarin artarak devam etmesi hepimizin arzusu. Bunun içinde biz her zaman sizlerle beraberiz her zaman sizin destekçiniziz. Size buradan bir müjde vermek istiyorum. Insallah en kisa sürede burada spor lisemizin bahçesinde kapali bir spor salonu Selçuklu Belediyesi olarak yapacagiz. Bununla ilgili proje çalismalarimizi tamamladik. Proje sürecinde hocalarimizla da istisare ederek güzel fikirler olustu. Bireysel sporlar anlamda yapilacak faaliyetler ve farkli branslarin icra edilecegi güzel bir kapali spor salonunu Konya’nin en güzel okuluna en güzel spor lisesine kazandiracagiz. Bunun müjdesini simdiden veriyorum. Projesi tamamlandi. Ihalesi ile ilgili hazirliklar devam ediyor. En kisa sürede ihalesini gerçeklestirip yapimina baslayacagiz” dedi.



“Sporcu Seçme Merkezimiz olimpiyatlara imza atacak”

Sporla alakali olarak büyük bir hedef ortaya koyduklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Biz artik olimpiyatlara sporcu yetistirip, gönderen bir ilçe olacagiz. Böyle bir hedefimiz var ve bu hedef dogrultusunda da yeni bir çalisma baslattik. Türkiye’ye de belki örnek olabilecek bir tesisin yapimina basladik. 18 bransta ayni anda içerisinde spor yapilabilecek toplam 22 bin metrekare kapali alana sahip büyük bir Sporcu Seçme ve Yetistirme Merkezinin insaat faaliyetlerine basladik. Insallah bir yil içerisinde de faaliyete geçirmeyi planliyoruz. Istiyoruz ki Konya’mizda, Selçuklumuzda herkes spor yapsin, bütün gençlerimiz spor yapsin, herkes ilgisine, yetenegine, kabiliyetine uygun sekilde bransini seçsin ve istedigi bransta istedigi sekilde kendisini ilerletebilsin. Hedefimiz temel manada brans seçimi noktasinda ögrencilerimize rehberlik yapmak, sonrasinda da özel çalismalara öncülük etmek ve sonunda da olimpiyatlara hazirlik merkezlerinde TOHM’lara buradan sporcularimizi göndermek istiyoruz ki sporcularimiz TOHM’lardan olimpiyatlara gitsinler ve orada ülkemizi temsil etsinler. Türkiye güçlü bir ülke, Türkiye büyük bir ülke Türkiye’nin her alanda güçlü olmasi gerekiyor her alanda kendini en iyi sekilde ifade etmesi gerekiyor bu noktada size de büyük görevler düsüyor. Çünkü bütün uluslararasi müsabakalarda sizler Insallah ülkemizi temsil eden ülkemizin temsilcisi birer Türk vatandasi olarak orada bulunacaksiniz ve en iyi sekilde de hem sportif basarilarinizla ülkemizi temsil edeceksiniz. O yüzden biz sizin her alanda en iyisi olmaniz için gayret ediyoruz çaba sarf ediyoruz ama sizin de mutlaka kendinizi gelistirme noktasinda kendinizi ifade etme noktasinda mutlaka donanimli olmaniz gerekiyor. Ögretmenlerimize, okul yönetimimize, Ilçe Milli Egitim müdürümüze tesekkür ediyorum. Hakikaten burada neredeyse bütün branslarda elde edilmis güzel basarilar var. Buradan üniversiteye akademik kademeye ve ondan sonra da antrenörlük seviyesinde hem milli takimlarda görev alarak hem de yetistirici olarak görev yapan çok sayida ögrencilerimiz var. Bütün görev alan yöneticilerimize idarecilerimize, hocalarimiza hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Sizlere de hem okul hayatinizda hem de müsabakalarda üstün basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile