Selçuklu, Çevre Temizliginde Farkindalik Olusturmaya Devam Ediyor

Selçuklu, Çevre Temizliginde Farkindalik Olusturmaya Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi hiz verdigi çevre duyarliligi çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Temiz Mahalle Temiz Selçuklu sloganiyla her hafta farkli bir mahallede gerçeklestirilen çevre etkinliginin bu haftaki adresi Parsana Mahallesi oldu.

Selçuklu Belediyesi gelecek nesillere temiz ve yasanabilir bir çevre emanet etmek bilinciyle çevre çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü koordinasyonunda Çevre ve Sifir Atik Platformu tarafindan düzenlenen “Temiz Mahalle Temiz Selçuklu” etkinligi bu kez Parsana Mahallesi’nde gerçeklesti. Ashabi Suffe Hafizlik Kur’an Kursu ögrencileri, çevre gönüllüleri ve Parsana Mahalle Muhtarinin katilimiyla yapilan çevre temizligi etkinligine 60 kisi katildi.



“Çevre hassasiyeti için farkindalik olusturmaya devam edecegiz”

Belediye olarak çevre temizligi ile ilgili ciddi bir farkindalik çalismasi yürüttüklerini söyleyen Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Çevreye olan duyarliligi artirmak gelecege daha temiz bir dünya birakmanin temelini olusturuyor. Belediye olarak bunu bir misyon haline getirdik. Yaptigimiz çevre farkindaligi çalismalarimizda hemsehrilerimizi çesitli platformlarda bilgilendirerek onlari bu çevre hassasiyetinin birer neferi olmaya davet ediyoruz. Bu çerçevede Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügümüzün koordinasyonunda Selçuklu Kent Konseyimize bagli Çevre ve Sifir Atik Platformu okullarda, sokaklarda ve caddelerde sehrin farkli noktalarinda çalismalar gerçeklestirerek bilgilendirmeler yapiyor ve sonrasinda uygulamali olarak bu farkindaligi genis çevrelere yaymak için çalisiyor. Örnek uygulamalarimizdan bir tanesi olan ‘Temiz Mahalle Temiz Selçuklu’ sloganiyla gerçeklestirdigimiz çevre temizligi etkinligimiz her hafta farkli bir mahallemizde çevre duyarliligina dikkat çekiyor. Bu hafta da Parsana Mahallemizde çevre gönüllülerimiz sahadaydi. Çevre duyarliligina destek veren gönüllülerimize tesekkür ediyorum, emeklerine saglik. Bu çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Her yastan çevre gönüllüsünün bulundugu etkinlikte konusan katilimcilar da çevreyi temiz tutmanin önemine vurgu yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile