Selçuklu'da Çanakkale Zaferi Bir Haftalik Etkinlikle Aniliyor

Selçuklu'da Çanakkale Zaferi Bir Haftalik Etkinlikle Aniliyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, Çanakkale destanini düzenledigi etkinlikle yad ediyor. Selçuklu Belediyesi tarafindan düzenlenen organizasyonun ilk gününde Istiklal Marsi’nin kabulü yildönümü olmasi nedeniyle Mehmet Akif Ersoy anildi.

Selçuklu Belediyesi gelecek nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak amaciyla 12-18 Mart tarihleri arasinda "Bir Destandir Çanakkale" temasiyla anma etkinligi düzenliyor. Etkinligin ilk gününde Istiklal Marsi’nin kabulü yildönümü olmasi nedeniyle Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy anildi. Açilis öncesinde Osman Küçüktopal isimli bir çocuk Istiklal Marsini okudu. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik Mehmet Akif Ersoy’u anlatan yazma eserler ve tas plaklar ve Çanakkale Gezici Müzesi’nden olusan serginin açilisi ile basladi.

Açilisa Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin yani sira AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Konya Milletvekili Leyla Sahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Cumhuriyet Bassavcisi Ramazan Solmaz, Hava Savunma Tugay Komutani Yusuf Diker, AK Parti Selçuklu Ilçe Baskani Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu Ilçe Baskani Süleyman Savran, Selçuklu Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaslar katildi.



“Istiklal mücadelesini çocuklarimiza çok iyi bir sekilde anlatmamiz gerekiyor”

Serginin açilis konusmasini yapan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Bugün cografyamizda yasadigimiz, sahit oldugumuz olaylar bize Istiklal ve istikbal mücadelesinin ne kadar önemli bir mücadele oldugunu bir kez daha gösteriyor. Bizlerin de yüzyil önce yasanmis olan Istiklal ve Istikbal mücadelesinin degerini çok iyi bilmemiz ve gençlerimize çocuklarimiza bunu çok iyi bir sekilde anlatmamiz gerekiyor. Selçuklu Belediyesi olarak daha önce çok çalismalara imza attik. Daha önce 2016 - 2018 dönemlerinde 30 bin gencimizi Çanakkale’ye götürdük ve Çanakkale muharebelerinin yasandigi yarim adada o tarihi atmosferi yasamalarini ve o duyguyu yasamalarini temin etmis olduk. Bugün de yine gençlerimizin hem milli suurla yetismeleri hem de bu mücadelelerin hangi sartlarda yasandigini bilmeleri anlaminda pek çok çalismaya imza atiyoruz. Bugün de Istiklal Marsimizin kabulünün 101., Çanakkale Zaferinin 107. Yildönümünü insallah idrak edecegiz. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak Istiklal Marsimizin kabulü ve Çanakkale Zaferi ile ilgili bir programa imza atalim ve hem vatandaslarimizin hem de gençlerimizin milli suuru daha iyi hissetmeleri için kongre merkezimizde bir sergi hazirligini yapmis olduk. Çanakkale gezici sergimiz burada bir hafta boyunca açik kalacak. Tüm vatandaslarimiz davetlidir. Tabi bugünden itibaren burada hem söylesiler, hem tiyatro gösterileri hem de konserler icra edilecek. Insallah Istiklal Marsina hiç kimse muhtaç olmaz diyorum. Katilimlarinizdan dolayi herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“18 Mart’ta 101. yila yakisan eser kazandiracagiz”

Çanakkale Zaferinin tüm dünyada yanki uyandiran bir zafer oldugunu belirten AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Biz sunu görüyoruz; zaferler emperyalistlerin destegi ile kazanilmaz. Bir milletin dua ve destegi ile kazanilir. 15 gün önce Almanya’ya gittim. Oradaki gençler sunu istirham ettiler; Türkiye ile yardimlasalim, biz Çanakkale’yi ve Mevlana’yi ziyaret etmek istiyoruz. Yani hem zafer mücadelemiz hem de bu zaferin hangi duygu ve hissiyatla yapildigini görmek istiyorlar. 18 Mart’ta insallah bu zaferin bir incisi olan Çanakkale Köprüsünü insallah açacagiz. 101. yila anlamli bir katki olacak” dedi.

Açilisin ardindan Baskan Pekyatirmaci ve protokol üyeleri Ozan Bodur ve Hayati Inanç söylesilerini takip ettiler. Baskan Pekyatirmaci, söylesinin ardindan Ozan Bodur ve Hayati Inanç’a tesekkür ederek hediye takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile