Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, etkinlik çerçevesinde her ayın değeriyle ilgili bir mektup okullardan rastgele seçilen öğrencilerin adına gönderiliyor.
Proje sürecinde öğrencilerin daha etkin rol almalarının amaçlandığı etkinlikle, okullarında ve diğer çevrelerinde değerlerle ilgili konularda dikkatleri çekmek, odak değerler konusunda sorumluluk duygularını güçlendirmek, öğrencilerde topluma mal olmuş kişilere karşı saygı, sevgi ve bilinç geliştirmek, kaybolmuş bir iletişim kültürü olan "mektuplaşmayı" canlandırmak gibi amaçlar yer alıyor.
"Öğrenciye Mektup" isimli etkinlik kapsamında Mevlana, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Einstein gibi tarihe ve topluma mal olmuş kişilerin ağzından yazılmış mektuplar, ders saati içerisinde özel kurye tarafından öğrenciye ulaştırılıyor. Kendisine sürpriz yapılan öğrenciler önemli şahsiyetlerden gelen ve içerisinde birçok öğüdün yer aldığı mektubu tüm sınıfa okuyor.
Çalışma çerçevesinde ilk mektup Nasrettin Hoca'dan geldi. Mehmet Akdoğan Ortaokulu'nun çeşitli sınıflarında okuyan öğrencilere temsili olarak Nasrettin Hoca'dan gelen mektup verildi.
Büyük bir heyecanla mektubu alan öğrenciler, sesli olarak tüm sınıf arkadaşlarına okudu. Nasrettin Hoca temsili mektubunda sevgi ve hoşgörüyle yoğrulmuş Anadolu topraklarında kardeşlik, dostluk, iyilik, doğruluk ve yardımseverlikten asla vazgeçilmemesini istedi.
Proje kapsamında, okulların 3 ve 8. sınıf öğrencileri için uygulanan "Öğrenciye Mektup" etkinliği çerçevesinde eğitim öğretim dönemi sonuna kadar toplamda 4 bin 800 mektup öğrencilere ulaşacak.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi Devam Ediyor
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), ikinci yılında zenginleştirilmiş etkinlikleriyle eğitime değer katmaya devam ediyor. Değerlerin, tarihe ve topluma mal olmuş kişilerin dilinden anlatıldığı "Öğrenciye Mektup" isimli etkinlik kapsamında, her ay bir değer için 600 mektup, eğitim öğretim dönemi sonuna kadar toplam 4 bin 800 mektup öğrencilere ulaşacak.