Selçuklu Sanat Akademisi'nden 'Dilden Dil'e Türküler 2' Konseri

Selçuklu Sanat Akademisi'nden 'Dilden Dil'e Türküler 2' Konseri

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Sanat Akademisi Müzik Toplulugu üyelerinin daha önce sergiledigi “Dil’den Dîl’e Türküler 2” konseri ikincisi ile bir kez daha seyirci karsisina çikti.

Selçuklu Sanat Akademisi tarafindan verilen egitimler sonrasinda sahneye çikan ve hünerlerini sergileyen topluluk üyeleri “Dil’den Dil’e Türküler 2” konseriyle izleyenlere yine Anadolu’nun destansi Türkülerini icra ederek müzik söleni yasatti. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçeklesen ve yogun ilginin oldugu “Dil’den Dil’e Türküler 2” konseri Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müzigi Devlet Konservatuvari Ögretim Görevlisi Bünyamin Tilavel’in yönetiminde gerçeklesti. Selçuklu Belediye Baskan Yardimcisi Ali Düz, Belediye Meclis Üyeleri, sahnede yer alan kursiyerlerin ailelerinin katildigi konserde Anadolu’da yasanmisliklarin notalara döküldügü destansi Türkülerin icrasiyla büyük begeni aldi.

Sehir disinda olmasi nedeniyle programa katilamayan Baskan Pekyatirmaci gönderdigi mesajinda, “Muhtesem isleri ortaya çikardigimiz Selçuklu Sanat Akademisi’nde alinan egitimler bir bir meyvelerini veriyor. Bu aksam da yine harika bir konser icra edecek degerli koromuza, bu konserin hazirlanmasinda emegi geçen tüm hocalarimiza ve kiymetli zamanlarini ayirarak konsere gelen degerli izleyicilerimize sükranlarimi sunarim. Bundan sonra da akademimizin güzel islerini burada izlemeye devam edecegiz” diye konustu.

Konserin sonunda koro sefi Necmettin Erbakan Üniversitesi Türk Müzigi Devlet Konservatuvari Ögretim Görevlisi Bünyamin Tilavel’e Baskan Yardimcisi Ali Düz ve meclis üyeleri tarafindan çiçek takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile