Selçuklular Bu Festivalde Midyat Kültürüyle Tanıştı

Selçuklular Bu Festivalde Midyat Kültürüyle Tanıştı

44.Selçuk Efes Festivali kapsamında kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmek adına Selçuk Belediyesi'nin davetini kabul eden ve festivalde yerlerini alan Midyat Belediyesi, kendi yörelerine özgün yemek çeşitlerini 7-8 Eylül günü Selçuklularla buluşturacak.

Bu yıl çok kültürlülüğün ön plana çıktığı 44. Selçuk Efes festivali birçok kardeş ilçelere ev sahipliği yapıyor. Mardin’in Midyat Belediyesi festivalde yöreye has takı ve yiyecek çeşitlerini tanıtan stant açtı. Kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmek adına Selçuk belediyesinin davetini kabul ederek Selçuk ilçesine geldiklerini ve tarihi ören yerleriyle ünlü olan bu ilçede bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Şehmuz Gümüş, stantta Midyat özel şarapları, acur turşusu, kuru üzüm, karpuz çekirdeği ve leblebi çerez çeşitlerini standı ziyaret edenlere ikram ettiklerini, ayrıca yemek çeşitlerinden kaburga, içli köfte ve şan böreğini de 7-8 Eylül tarihlerinde Selçuklularla paylaşacaklarını ifade etti.

Telkari Gümüş çeşitlerinin de tanıtımını yaptıklarını hatırlatan Şehmuz Gümüş, Mardin Midyat’ın özel gümüş gerdanlığı, kemer, isimlik, özel yüzük ve saat çeşitleri, anahtarlık, tespih vb. takı çeşitlerinin de stantta yer aldığını duyurdu. Kendisiyle birlikte Midyat belediyesi Zabıta Amiri M.Zeki Yeşilmen, stant sorumlusu Abdullah Yenigün, Gümüş sorumlusu Murat Ceylan, organizasyon sorumlusu Zeyni Seven ve özel Gümüş Taş işleme ustası İbrahim Alkan ile birlikte 44.Selçuk Efes festivaline katıldıklarını Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Şehmuz Gümüş, tüm Selçuk halkını Midyat standına davet etti. Gümüş, ayrıca kendilerine ev sahipliği yapan Selçuk Belediyesine de teşekkür etti.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Musa çam, Midyat standını ziyaret ederek; Midyat’a özel yiyecek çeşitlerinin tadına baktı. Midyat’tan gelen gurup üyeleri ile sohbet eden Çam, Midyatlılarla tanışmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile