Sürekli Eğitim Merkezi’nin üniversitenin dışarıya açılan penceresi olduğuna dikkat çeken SELÇUKSEM Müdürü Doç. Dr. Hüseyin İmrek, “Kursiyerlerimizden bazıları bu kurslardan meslek ediniyor, sertifika alıyor; bazıları da derslerinde daha başarılı olabilmek için takviye olarak geliyor. Kimileri de hobi amacıyla bu kursları tercih ediyor. Burada doğrudan doğruya öğrenciye değil bu kurslara müracaat eden herkese eğitim veriyoruz. Toplumun her kesimine hitap ediyoruz. Bu noktadan bakıldığında merkezimiz üniversitemizin dışarıya açılan penceresi konumundadır” dedi.
Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde daha önce petrol istasyonu olarak kullanılan alan ve binanın geçtiğimiz aylarda Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in desteğiyle yeniden düzenlenerek SELÇUKSEM’in hizmet binasına dönüştürüldüğünü belirten Doç. Dr. İmrek, “Fiziki mekan sorununun çözülmesiyle işimiz de önemli ölçüde kolaylaştı. Merkezimizde kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, vakıf ve dernekler, meslek kuruluşları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile bireylerden gelen talep ve toplumun beklentileri doğrultusunda, meslek içi eğitimler, kurumlara yönelik eğitimler, güncel sertifika programları, kurslar ve seminerler vermekteyiz. Şu ana kadar aktif olarak devam eden 60 kursumuz var. Bu kurslarda Son 1 yılda 1115 kursiyere sertifika verdik. Özellikle İngilizce, Almanca, İtalyanca, Arapça gibi dil kursları, KPSS kursları, bilgisayar eğitimine dayanan paket programlar, tenis, aile danışmanlığı, fotoğrafçılık, beden dili, ayakkabı modelciliği ve aerobik gibi çok değişik branşlardaki kurslarımız büyük ilgi görmektedir. İsteyenler www.selcuksem.selcuk.edu.tr adresli web sitemizden kurslarımızla ilgili ayrıntıları öğrenebilirler. Nihai hedefimiz önümüzdeki dönemlerde kurs sayımızı 100’e çıkartmak” diye konuştu.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANI YETİŞTİRİLECEK İş Sağlığı ve Güvenliği kursunu da önümüzdeki günlerde açmayı planladıklarını belirten Doç. Dr. İmrek, “Bunun için merkezimizde İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumu altında bir birim kuracağız. Burada uzmanlık eğitimi verilecek ve sürekliliği olan bir eğitim olacak. 25 kişilik sınıflarda ciddi bir kadroyla alanında uzman akademisyenlerimizin bir araya gelerek oluşturduğu bir kurs olacak. Bu konuda çok iddialıyız. Bu kursu bitirenler merkezimizden sertifika alacaklar ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olacaklar. 220 saat verilecek olan eğitimlerin 180 saati yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılacak kalan 40 saati ise uygulama eğitimi olacak. Bu kursumuzu da 15 gün içerisinde açmayı planlıyoruz” dedi.
Selçuksem 1 Yılda 60 Kurs Açtı
Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) 2007 yılında kurulan ancak çalışmalarını son 1 yılda aktifleştiren Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SELÇUKSEM), son bir yılda farklı branşlarda açtığı 60 kurs ile adeta kendini yeniledi.