Selde Kaybolan Vatandaşları Arama Çalışmalarına Devam Ediliyor

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyünde 6 kişinin kaybolduğu sel felaketinde bulunamayan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.


Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren koordinesinde devam eden çalışmalara Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli 14 kişilik ekibe takviye olarak Afyonkarahisar Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde görevli 20 kişilik ekip, Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibinden 8 kişi, bölgeyi iyi bilen köylülerden oluşan 25 gönüllü, İHH İnsani Yardım ve Arama Kurtarma (IYAK) ekibinden 5, Orman Bölge Müdürlüğü`nden 22, Toroslar Doğa Sporları Kulübü`nden (TODOKS) 10 kişinin katıldığı yaklaşık 100 kişilik ekip, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı 2 bot, Afyonkarahisar Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne ait kurtarma köpekleri ve iş makineleri ile birlikte devam ediyor.

Arama ve kurtarma çalışmalarının 4`üncü gününde Aksu Sulama Birliği`nde toplanan ekipler, Aksu Çayı`nın barajdan denize kadarki yaklaşık 25 kilometrelik bölümünde arama çalışmalarını sürdürüyor. Botlarla denizden Aksu Çayı`na girerek, kuzeye doğru çay üzerinde arama yapıldı. Yıkılan evlerin enkazında kalma ihtimaline karşı ise Haskızılören köyünde Afyon Arama Kurtarma ekibi köpeklerle arama faaliyetlerine devam ediyor.
Vali Yardımcısı Turan Eren, arama kurtarma çalışmalarının son kayıp vatandaş bulunana kadar devam edeceğini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile