Selde Köprüleri Yikilin Köylüler, Çay Üzerine Çektikleri Halatla Ihtiyaçlarini Gideriyor

Selde Köprüleri Yikilin Köylüler, Çay Üzerine Çektikleri Halatla Ihtiyaçlarini Gideriyor

Kastamonu’nun Küre ilçesinde kar sularinin erimesiyle olusan selde köprüleri yikilan köylüler, ihtiyaçlarini giderebilmek kurduklari halat düzenegi ile çayi geçiyor.

Kastamonu’nun Küre ilçesine bagli Topçu köyünde kar sularinin erimesi sonucu çayda olusan sel sebebiyle köprü yikildi. Topçu köyünü Küre ilçesine baglayan köprünün yikilmasi neticesinde vatandaslar köyde mahsur kaldi. Bu sebeple hem ihtiyaçlarini gidermek hem de hastalanan vatandaslari hastaneye ulastirmak isteyen köylüler, çaydan kurduklari halat düzenegi ile geçiyor. Köprünün yikilmasiyla birlikte çay üzerine halat geren köylüler, gerdikleri halatin üzerine plastikten yapilma varil bagladi. Baglanan varil yardimiyla çay üzerinde seyahat edebilen köylüler, bu sayede ihtiyaç duyduklari ekmek, gida veya hayvanlari için yem gibi ihtiyaçlarini da görebiliyor.

Son olarak Topçu köyü Ustali Mahallesi’nde bir yetistiriciye ait hamile inek rahatsizlandi. Ineginin rahatsizlanmasi üzerine Veteriner Hekimi arayan yetistirici yardim istedi. Bunun üzerine hizli bir sekilde Topçu köyüne gelen Veteriner Hekim Muhammed Coduroglu, rahatsizlanan hamile inegi muayene edebilmek için çay üzerinde halata bagli varile bindi. Köylülerin varili çekmesiyle Topçu köyüne ulasan Veteriner Hekim Muhammed Coduroglu, hamile inegi muayene ederek tekrar çayin üzerinde varile binerek geri döndü.

Veteriner Hekim olarak çayin üzerinden varil ile geçmenin tehlikeli olmasina ragmen görevi geregi hamile inege bakmasi gerektigini söyleyen Veteriner Hekim Muhammed Coduroglu, “Küre’nin Topçu köyü Ustali Mahallesinde hasta hamile bir inege Veteriner Hekimi olarak gitmek bakmak zorundaydim. Inekten ziyade burada yasayan ve neredeyse disariya hiç göç vermemis bir köy yaklasik 68 haneli bir nüfusa sahip. Ancak 11 Agustos 2021 yilinda yasanan büyük selden bu tarafa maalesef köprü yapilamadi. Geçici köprü ise kar sularinin erimesiyle çaydaki su seviyesinin yükselmesi sonucu yikildi. Köye ulasim sadece çay üzerindeki halata bagli varil. Bildiginiz eski dönemlerden kalma zeytin bidonu ile geçiliyor. Oda deli cesareti olanlar için yapilmis. Bizde varil ile çayi geçerek hamile hasta inege baktik ve muayenemizi yaptik. Yetistiricimize geçmis olsun diyoruz” dedi.

Köylüler ise köprülerinin bir an önce yapilmasini talep etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile