Selendi Ormanlari Yesil Altina Bürünüyor

Selendi Ormanlari Yesil Altina Bürünüyor

Manisa’nin Selendi ilçesinde bulunan bozuk orman alanlarindaki menengiç agaçlarinin asilanarak Antep fistigi üretilmesi bundan da orman köylüsüne kazanç saglanmasi projesi hiz kesmeden devam ediyor.

Tarim ve Orman Bakanligi Orman Genel Müdürlügü adina Izmir Orman Bölge Müdürlügü tarafindan yürütülen projeye bölgede her yil yeni sahalar ekleniyor. Manisa’nin Selendi ilçesindeki orman köylüsünün yogun ilgi gösterdigi proje ile orman köylüsünün gelecege dair umutlari agaçlarla birlikte yeseriyor. Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince de Selendi ilçesine gelerek bölgedeki çalismalari yerinde inceledi ve orman köylülerine agaçlarin kullanim hakkini temsil eden sertifikalarini dagitti.

Selendi ilçesi Yagci Mahallesinde Demirci Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan, Selendi ve Durhasan Orman Isletme Sefleri ile orman köylüleri tarafindan karsilanan Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ilk olarak köyün hemen yakinindaki ormanlik alanda Antep fistigi asili melengiç agaçlarinin oldugu bölgede incelemelerde bulundu. Selendi Kaymakami Ali Yildirim’in da katildigi incelemelerde mahalleliler ile birlikte agaçlara Antep fistigi asisi yapildi.

Asilamanin ardindan daha sonra Yagcilar Köyüne geçilerek 70 hektarlik alanda toplam 7 bin melengiç agacinin sahiplik sertifikalari 44 aileye törenle verildi.

Sertifika teslim töreninde konusan Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Selendi ormanlarinda var olan bir potansiyelin öncelikle bu ormanlarla iç içe yasayan orman köylüsünün faydalanmasi ve yeni bir gelir kaynagi olusturmasini hedeflediklerini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Derince, “Badem, ceviz, çamfistigi, keçiboynuzu, sakiz gibi gelir getirici agaçlandirmalara destek verdigimiz gibi asili melengiç asilama çalismalarina destek veriyoruz. Orman alanini degil ama alanin üzerindeki agaçlari köylünün asilayip fistik yetistirmesi için sertifika veriyoruz. Biz buna koruma kullanma dengesi diyoruz. Selendi Ilçesinde Çortak, Yagci ve Çansa Mahallerinde toplamda 136 hektarlik alanda 14 bin melengiç agacina Antep fistigi asilamasi yapilarak orman köylüsünün faydasina sertifikasiyla birlikte sunduk. Tarim ve Orman Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli bölgedeki çalismalari yakindan takip ediyor ve destegini esirgemiyor. Kendilerine de tesekkür ediyoruz“ dedi.

Sertifika töreninde konusan Selendi Kaymakami Ali Yildirim da ilçelerinde yasayan vatandaslarin ekonomik açidan belli bir refah düzeyine ulasmasini saglamak, onlarin can ve mal güvenligini saglamak kadar önemli oldugunu söyledi.

Kaymakam Yildirim kilosu 50-80 TL arasi olan ve yöre halkinin yesil altin olarak degerlendirdikleri Antep fistiginin köyleri için çok önemli bir gelir kaynagi oldugunu aromasi ve lezzetiyle Türkiye’nin dört bir yanindan talep gördügünü sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile