Selendi Pinarlar Kiraz Festivali Coskuyla Kutlandi

Selendi Pinarlar Kiraz Festivali Coskuyla Kutlandi

Manisa’nin Selendi ilçesinde 2 yil aranin ardindan Selendi Belediyesi ve Pinarlar Mahalle Muhtarligi tarafindan bu yil 22’ncisi düzenlenen Geleneksel Pinarlar Kiraz Festivali, coskuyla kutlandi. En güzel kiraz yetistiren üreticilere altin hediye edildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan festivalin açilis konusmasini Selendi Belediye Baskani Nurullah Savas yapti. Baskan Savas, "Bir çok ülkeye ihraç olan Selendi Pinarlar kirazi aromasi ve lezzeti ile adindan söz ettiriyor, bir çok ülkede Selendi Pinarlar kiraz sofralarda yerini aliyor" dedi.

Avrupa pazarinda alici bulan kirazin en güzelinin Pinarlar’da üretildigini belirten Kaymakam Ali Yildirim ise Selendi’de yetisen Antep fistigi, badem ve cevizin de Türkiye pazarina adini yazdiracagini, hatta dünya pazarinda yerini bulacagini söyledi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan halk oyunlari gösterileri sunuldu. Festivalde vatandaslar bol bol Selendi havasi oynarken, programa onur misafiri olarak katilan Trabzon Çarsibasi Belediye Baskani Mümin Nuhoglu ve beraberindekiler horon teptiler. Daha sonra en güzel kiraz yarismasina geçildi. 54 üretici tarafindan üretilen kirazlar jüri tarafindan degerlendirildi. Bu üreticilerden 10’u dereceye girdi. Yarismada 486 puan alan üretici Mustafa Kozan birinci olurken, 485 puan alan Ramazan Sezer ikinci, 484 puan alan Muammer Akyildiz ise üçüncü oldu. Birinciye Ilçe Kaymakami Ali Yildirim, ikinciye Ilçe Belediye Baskani Eczaci Nurullah Savas, üçüncüye Trabzon Çarsibasi Belediye Baskani Mümin Nuhoglu tarafindan altin hediye edilirken, diger dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Programin aksam bölümünde yöresel sanatçi Fevzi Önder yöresel türküleri söylerken, ardindan Manisali Sanatçi Serpil Yeni sahne aldi. Birbirinden güzel eserleri okuyan Serpil Yeni geceye renk katti. Havai fisek gösterilerinin ardindan program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile