Selim Değnek YGS Sınavı'nda Bitlis Birincisi Oldu

Selim Değnek YGS Sınavı'nda Bitlis Birincisi Oldu

Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı’nda (YGS) beş dalda Bitlis birincisi olan Selim Değnek, elde ettiği başarıda ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu belirterek, hayalindeki mesleğin doktorluk olduğunu söyledi.

Bitlis Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çağlayan Fen Dershanesi öğrencisi olan Selim Değnek, başarılı olmasında gerek okul öğretmenlerinin gerekse dershane hocalarının paylarının büyük olduğunu ifade etti.

Başarı sevincini ailesiyle paylaştıktan sonra üniversiteye geçiş için son maraton olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için derslerine ara vermeden devam eden Değnek, YGS dallarında iyi bir derece elde ettiği için mutlu olduğunu belirtti.

Başarısı sırrının planlı ve programlı çalışmasına borçlu olduğunu kaydeden Değnek, “Sınav süresi boyunca öz güvenimden hiç taviz vermedim. Hep başaracağıma olan güvencim tamdı. Tüm bunlar bir araya gelince haliyle istediğim başarıyı elde ettim. Bu yüzden çok mutluyum. İnşallah LYS sınavında da büyük bir başarı elde edeceğime inanıyorum. Bu yüzden sonuçlar açıklandıktan hemen sonra derslerime hiç ara vermeden hemen LYS’ye hazırlanmaya başladım” dedi.

Hayalindeki Üniversitenin İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olduğunu kaydeden YGS Bitlis birincisi Selim Değnek, yüksek öğrenimini bitirdikten sonra kendi memleketinde iyi bir doktor olarak görev yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

Çağlayan Fen Dershanesi Müdürü Ahmet Şenol, ise YGS Bitlis birincisi olan öğrencileri Selim Değnek’in elde etmiş olduğu başarıdan ötürü mutluluklarını dile getirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile