Selimiye Camisi'nde Hutbeler İşaret Diliyle De Okunacak

Selimiye Camisi'ndeki hutbeler, işitme engelliler için işaret diline çevrilecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşların cuma namazlarında okunan hutbeyi anlayabilmeleri için Selimiye Camisi'nde işaret diliyle anlatım uygulaması başlatılacağını belirtti.

İlk olarak Selimiye Camisi'nde başlanacak uygulamanın daha sonra diğer camilerde de yaygınlaştırılacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:
"Engelli vatandaşlarımızın hayatını her alanda kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu kapsamda camilerimizde daha önce başlatılan tekerlekli sandalye bulundurma ve cami girişlerine rampa yapılması çalışmalarının ardından işitme engelli vatandaşlarımız içinde işaret diliyle hutbe okunması uygulamasını başlatacağız. Bu uygulamayı şimdilik Selimiye Camisi'nde başlatmayı planlıyoruz. Hutbeye imamla çıkacak olan görevli, anlatılanları işaret diline çevirecek. Bu şekilde engelli vatandaşlarımızın hutbede ne okunduğunu anlamalarını sağlayacak."
Şahin, hutbelerin işaret diliyle de okunması için müftülüğün gerekli çalışmalara başladığını ve din görevlilerine halk eğitim merkezinde işaret dili eğitimi verileceğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile