Selin Etkiledigi Mahallelerde Yemek Ve Su Dagitildi

Selin Etkiledigi Mahallelerde Yemek Ve Su Dagitildi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, selin vurdugu Gebiz Mahallesi’ne giderek Büyüksehir Itfaiyesi’nin mahsur kalan vatandaslari kurtarma çalismalarini koordine etti. Büyüksehir ekipleri, selin etkiledigi mahallelerde vatandaslara su ve ekmek yardimi yaparken, mobil as evi de sicak yemek dagitimina basladi.

Büyüksehir Belediyesi, sel felaketinin yasandigi Antalya’da 1450 personel ve 290 araç-is makinasi ile sahada araliksiz çalismaya devam ediyor. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de afetin yasandigi bölgelere giderek, çalismalari koordine etti. Baskan Böcek, su baskini yasanan Muratpasa ilçesi Gebiz Mahallesi’nde, Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal ve CHP Kepez Belediye Baskan Adayi Mesut Kocagöz ile çalismalari yerinde gördü.

Büyüksehir Itfaiyesi’nin Gebiz Mahallesi’nde evlerinde mahsur kalan vatandaslari botla kurtarma operasyonunu yerinde takip eden Baskan Böcek, vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti. Baskan Böcek, aksam saatlerinden bu yana Büyüksehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle teyakkuz halinde oldugunu, su tahliye ve kurtarma çalismalari yaptigini belirtti.

Evcil hayvanlar da kurtarildi

Gebiz Mahallesi’nde evlerinde mahsur kalan onlarca vatandas Büyüksehir Itfaiyesi tarafindan zodyak botlarla alinarak güvenli alana götürüldü. Itfaiye erleri mahsur kalan engelli bireyleri sirtlarinda güvenli alana tasidi. Itfaiye erleri, vatandaslarin yani sira selde mahsur kalan evcil hayvanlari da kurtardi.

Baskan Muhittin Böcek ardindan, 112 Acil Çagri Merkezi’ne geçerek, Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantisi’na katildi.

Baskan Böcek, “Sehrimizde yasanan sel felaketinin yaralarini hep birlikte saracagiz. Tüm ekiplerimizle birlikte kurum ve kuruluslarin destegiyle yagmurun ilk anindan itibaren çalismalarimiza devam ediyoruz. Geçmis olsun Antalya’m” dedi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi, afetin yasandigi mahallelerde vatandaslara su ve ekmek yardimi yapiyor. Sokak sokak dolasan Büyüksehir ekipleri, göl olan yollar nedeniyle disari çikamayan vatandaslarin temel ihtiyaçlarini karsiliyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi Mobil Asevi de sel felaketinin en çok vurdugu Gebizli Mahallesi’nde muhtarlik önünde vatandaslara sicak yemek ikraminda bulunuyor.

Büyüksehir Itfaiyesi ve ASAT ekipleri, geceden itibaren vatandaslarin yardimina kostu. Itfaiye ekipleri, su basan evler ve kamu binalarinda su tahliyesi gerçeklestirdi. ASAT Genel Müdürlügü ekipleri de su baskini yasanan Çalli, Giyasettin Keyhüsrev, Otogar alt geçitlerinde motopomplarla su tahliyesi yapti. ASAT ve Büyüksehir ekipleri, alt geçitlerde ve göllenme olan bölgelerde tikanan yagmur suyu mazgallarini açmak için yogun çaba sarf etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile