Selin, Selçuklu Uygarligi Müzesi'ni Bagimsiz Gezme Hayaline Büyüksehir Sayesinde Kavustu

Selin, Selçuklu Uygarligi Müzesi'ni Bagimsiz Gezme Hayaline Büyüksehir Sayesinde Kavustu

Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi ögrencilerinden görme engelli Selin Erdogan, Selçuklu Uygarligi Müzesi’ni bagimsiz gezme hayaline Büyüksehir Belediyesi sayesinde kavustu.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, özel ögrencilerin yüreklerine dokunmayi sürdürüyor. Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Türkiye’nin en donanimli engelsiz yasam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi ögrencilerinden görme engelli Selin Erdogan, Selçuklu Uygarligi Müzesi’ni bagimsiz gezerek, hayalini gerçeklestirdi. Erdogan, “Büyüksehir Belediyesi’ne burada hayalimi gerçeklestirdigi için çok tesekkür ediyorum. Müzeyi bagimsiz gezmek hayalimdi. Ayrica erisilebilir bir müze yapildigi için de tesekkür ediyorum. Bu müzenin diger müzelerden farki erisilebilir olmasi. Görme engelli bireyler dokunarak buradaki her seyi taniyabiliyorlar” diye konustu.

Baskan Büyükkiliç’a tesekkür eden Erdogan, “Bizim için olan yollar, buradaki çalisanlar, her sey çok güzeldi. Çok güzel vakit geçirdim. Tarihimizi ögrenmis oldum. Tarihimizi çok sevdigim ve özel ayri ilgi duydugum için su an burada daha çok bilgi edindim. Baskanim çok tesekkür ediyorum, iyi ki varsiniz. Sizi çok seviyoruz. En kisa sürede sizinle görüsmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Selçuk Uygarligi Müzesi’nde görev yapan Sanat Tarihçisi Gamze Ercan ise, gezisi sirasinda Selin’e müze hakkinda bilgilendirmelerde bulunduklarini ifade ederek, “Görevim rehberlik yapmak. Bugün de görme engeli olan Selin kizimiz geldi. Selçuklu Uygarligi Müzesi’ni gezmek onun hayaliymis. Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne Selin’in bu hayalini gerçeklestirdigi için tesekkür ediyorum. Benim de burada bir parçam, katkim olduysa ne mutlu bana. Selin’i gezdirmekten çok mutlu oldum” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde Özel Egitim Ögretmeni olan Selim Coskun, "Ögrencimizin bir hayali vardi. Çesitli müzeleri gezmek istiyordu. Kayseri’mize ait, kültürümüzü yansitan müzeleri gezmek istiyordu. Ögrencimizin hayalini bugün gerçeklestirmek için buraya geldik. Beraber güzel vakitler geçirdik. Baskanimiza da tesekkürlerimizi sunuyoruz. Bize vermis oldugu imkânlardan dolayi tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile