Selzede Esnaf Ve Kobiye Acil Destek Kredisi

Erzurum KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nce, Erzurum'da yaşanan sel ve su baskınlarında zarar gören esnaf sanatkârlarla KOBİ'lere sıfır Faizli Acil Destek Kredisi verileceği açıklandı.

Erzurum KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Turanoğlu, Konya ilişkin olarak yaptığı yazıl açıklama da, Erzurum'da yaşayan sel ve su baskını gibi doğal afetlerden etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla KOSGEB olarak 100 bin TL'ye kadar sıfır Faizli Acil Destek Kredisi kullandırılabileceğini söyledi.
İşletme başına üst limiti azami 100 bin TL olarak belirlenen Acil Kredi desteğinin vadesi ilk 6 ay ödemesiz, kalanını aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 24 ay olacağı ve kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacağı belirtildi.
İşletmelerin, Acil Destek Kredisi için Akbank T.A.Ş, Alternatifbank A.Ş, Anadolubank A.Ş, Denizbank A.Ş, Finansbank A.Ş, Fortisbank A.Ş, Türkiye Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halkbankası A.Ş, HSBC Bank A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Ekonomi Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası, T. Vakıflar Bankası A.Ş, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş, T.C.Ziraat Bankası A.Ş şubelerine direkt olarak başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.
Teminat sıkıntısı yaşayan işletmelerin ise Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF)'den yararlanabileceği, ayrıca vergi ve SGK borcu olan işletmelerimiz, borçları kredi desteğinden mahsup edilmek suretiyle krediyi kullanabilecekleri ifade edildi.
Krediden yararlanmak isteyen işletmelerin KOSGEB Veritabanı'na kayıt yaptırıp, bankalara başvurmaları gerektiği belirtilen açıklamada, "Kredi destek programı ile Erzurum ilimizde yaşan doğal afetler ve özellikle sel felaketi nedeniyle zarar gören esnaf-sanatkârlarımız ile KOBİ'lerimiz yararlanabilecektir. KOSGEB olarak açıkladığımız Acil Kredi destek programının sıkıntılı dönemden geçen esnaf-sanatkârlarımızla KOBİ'lerimizin şartlarını iyileştireceğine, ekonomimizi hareketlendireceğine inanıyoruz" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile