Şema İlköğretim Okulu Ab'nin En İyisi

Trabzon Esiroğlu Şema İlköğretim Okulu, "Gelecek için geri dönüşüm zamanı" isimli projeleri ile Romanya'da en iyi proje seçilirken, Polonya'da da en yüksek puanı aldı.

Hayat boyu öğrenme Comennius Okul Ortaklıkları kapsamında, Polonya, Slovakya ve Romanya'lı ortakları ile beraber 2008 yılında projeleri kabul edilen Esiroğlu Şema İlköğretim Okulu, Avrupa'dan gelen iyi haberlerle haklı gururunu yaşıyor.
Romanya, Polonya ve Slovakya'ya gerçekleştirdikleri proje toplantılarında üst düzeyde ağırlandıklarını belirten proje koordinatörü Şema ilköğretim okulu öğretmeni Mustafa Akyüz, "Projemiz kabul edildiği zaman üzerimizdeki yorgunluğumuz hafiflemişti. Ancak Avrupalı ortaklarımıza gerçekleştirdiğimiz harekeliliklerde hiç beklemediğimiz ilgi ile karşılaştık. Bizden önce yurt dışı hareketliliklerini gerçekleştiren diğer okullarımız, hatta yiyeceklerimizi bile yanımızda getirmemizi tavsiye etmişti. Endişeli
başlayan yurt dışı hareketliliklerimiz, aldığımız övgü dolu sözlerin yanı sıra gördüğümüz ilgi ve alaka, hatta üst düzeyde ağırlanmamız, yabancı basının ilgisi, misafirperverlik ile yerini mutlu ve umutlu duygulara bıraktı."

YENİ PROJELERİN HABERCİSİ
Projeleri ile ilgili ilk tebriği Polonya'dan aldıklarını belirten Akyüz, "Polonya'ya gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıda bizleri ağırlayan Çevre İl müdürleri, projemizin Polonya'da en yüksek puanı aldığını söyledi" dedi.
"24 Nisan 2010 tarihinde ülkelerinden çok iyi intibalarla ayrılan Romanya'lı ortakları tarafından aldıkları "Romanya'nın en iyi projesi" haberi ile son derece mutlu olduklarını belirten Okul Müdürü Köksal Çiçek de, "Romanya'lı ortağımız, projemizin Romanya'da en iyi proje seçildiğini bildirdi. Ortağımız ulusal ajansları tarafından , proje deneyim ve tecrübelerini diğer okullara aktarmalı hususunda Bükreş'e davet edildiklerini belirttiler" dedi.
Trabzon Vailiği İl milli Eğitim müdürlüğü tarafından 2-4 Nisan 2010 tarihlerinde Trabzon'da Meydan alanında düzenlenen bilim şenliğinde okul olarak stant açıp 3 Nisan saat 14.00'da defile gösterimi sunacaklarını belirten Okul müdürü Köksal Çiçek, "Devlet Tiyatrosunda yaptığımız geri dönüşüm defilemizi izleme fırsatı bulamayan çevre dostu gönül taşlarımızı davet ediyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile