AK Parti Manavgat Gençlik Kolları Başkanlığı`nın Destan Düğün Salonu`nda düzenlediği `Mekke`nin Fethi ve Mevlana`yı Anma` programında Hz. Şems ve Hz. Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazenleri, Mekke`nin fethi anısına düzenlenen etkinlikte bir gösteri sundu.
Etkinliğin onur konuğu ise bir televizyon kanalında `Yeni Şeyler Söylemek Lazım` isimli programın hazırlayıcısı ve sunucusu Serdar Tuncer oldu.
Tuncer, programda Hz. Peygamber (sav) adına yazılan naatları okuyarak, 15 asırdır süren sevginin bugüne yansımaları ile ilgili örnekler verdi. Hz. Muhammed (sav) insanlığın onur, gurur ve sevgi kaynağı olduğunu belirten Tuncer, Güllerin Efendisi (sav)`nin onun için alemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi.
Büyük düşünür ve mütefekkir Hz. Mevlana’nın da Hz. Muhammed (sav) aşığı olduğunu belirten Tuncer, Mesnevi’nde En Sevgili (sav) adına yazdığı hikmetli sözlerin 8 asırdır okunarak dillere ve gönüllere güzellik kattığını kaydetti.
Tuncer, "Cenab-ı Allah`ın `Habibim` diyerek yarattığı ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği Güllerin Efendisi (sav)`nin ümmetinden olduğumuz için çok şanlıyız. Bütün peygamberler O`nun gelişini müjdelemiş. İnsanlık ve dünyamız O`nun sevgisi ile ısınmış. Peygamber sevdalılarının birbirinden güzel yazdığı şiirleri okuyunca yüreğimiz ısınıyor. Sevgimizi yüreğimizde sımsıcak hissediyoruz. Rabbimiz, Efendimiz (sav)`i sadece insanlığa değil, alemlere rahmet olarak göndermiş. Rabbimiz Efendimiz (sav)`i sevgisini kalbimizden hiç çıkarmasın." diye konuştu.
AK Parti Manavgat Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan programa katılanlara teşekkür ederek, Tuncer`e katılımlarından ötürü plaket takdimi yaptı. İşitme engelli tercümanı Guddusi Aydın da Tuncer`in konuşmalarını işitme engellilere aktardı.
Semazenler Güllerin Efendisi İçin Döndü
Antalya`nın Manavgat ilçesinde semazenler, Güllerin Efendisi (sav) için döndü.



















