Semdinli'deki Orman Yangini Korkutuyor

Semdinli'deki Orman Yangini Korkutuyor

Hakkari’nin Semdinli ilçesinde dün baslayan ve hala devam eden orman yangini korkutuyor.

Semdinli’ye bagli Günyazi köyü Yigitler mezrasindaki daglik alanda meydana gelen yangin korkulu anlar yasatirken; Hakkari Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli ekipler, gönüllüler ve köylülerin yangini söndürme çalismalari araliksiz devam ediyor. Dün aksam çikan yanginin büyük bölümü ekiplerin ve vatandaslarin müdahalesiyle kontrol altina alinirken, sabah saatlerinde baslayan rüzgarin etkisiyle daglik alan tekrar yanmaya basladi.

Eline kürek, tirmik benzeri aletleri alan köylüler, 2 bin 500 rakimli daglik alana çikarak yangina müdahalede bulunuyor. Sabah saatlerinde yangin bölgesine gelen Hakkâri ESOB Baskani Muharrem Tekin ve beraberindekiler, gönüllü ekip ve köylülerle birlikte yangini söndürme çalismalarina destek oldu. Arazinin engebeli ve daglik olusundan dolayi ekipler, yanginin rüzgarin etkisiyle alana yayilmamasi için adeta hazir kita bekliyor.

Yangin söndürme çalismalarina katilan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani (ESOB) Muharrem Tekin, “Köydeki vatandaslar ve gönüllü ekiplerle beraber yangina müdahale ediyoruz. Hakkari Orman müdürlügüne bagli ekiplerde burada ilk müdahalelerini yapti. Buradaki köylülerimizin büyük çabalariyla yanginin büyük bir kismi kontrol altina alinmis ancak sogutma çalismalari yapilmadigi için yanginin devam edecegini söyleyebiliriz. Daglik bir alan olmasi münasebetiyle yanan çalilar ve agaçlar baska yerde yangin çikmasina sebep oluyor. Yine daglik bir alan oldugu için yuvarlanan taslar, sicakligiyla baska bir alandaki yanginlarin yeniden baslamasina sebep oluyor. Dolayisiyla ekiplerin burada, sogutma çalismalarini daha fazla yapmasi elzemdir. Kesinlikle havadan müdahalede sart. Insallah kisa sürede yangin söndürülür’’ dedi.

Küregiyle yangina müdahalede bulunan Sami Bedük adli vatandas ise ’’Yangin dün öglen saatlerinde çikmisti. Biz köyde degildik. Haberimiz olur olmaz köye gelip, daglik alanda yangin söndürme islemlerine basladik. Suan bir kismini kontrol altina aldik” ifadelerini kullandi.

(Metin Tek/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile