Semih Sergen son yolculuğuna uğurlandı!

Semih Sergen son yolculuğuna uğurlandı!

Sinema ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı, oyun ve şiir yazarı Semih Sergen (91), Bodrum'da yaşamını yitirdi. Kendisi gibi tiyatrocu olan Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası olan usta oyuncunun vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Sergen, bugün Ankara Küçük Tiyatro'da düzenlenen törenin ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Semih Sergen, geçtiğimiz gün Bodrum'da 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Burak Sergen ve Toprak Sergen'in babası olan oyuncunun cenaze töreniyle ilgili aile tarafından açıklama yapılacağı belirtildi.

'CANIM BABACIM ELVEDA'

Tarifsiz bir acı yaşayan Burak Sergen, sosyal medyada hesabından usta sanatçı ile fotoğrafını paylaşıp, 'Canım babacım elveda' yazdı. Ünlü oyuncuya takipçilerinden baş sağlığı mesajları geldi.

Önceki gün Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybeden Burak ve Toprak Sergen kardeşlerin babası Semih Sergen için Ankara Küçük Tiyatro'da tören düzenlendi. Törene sanatçının ailesi, dostları ve sevenleri katıldı.

Semih Sergen son yolculuğuna uğurlandı!

'O HEP HOCAMIZDI'

Burak Sergen, törendeki konuşmasında üzüntüsünü dile getirerek, 'O hep hocamızdı. Şimdi babacığımı yolcu etmek için buradayız. 'O boş kubbede hoş bir sada olsun' dediği zaman ben tam şurada oturuyordum. İlk okuldaydım. Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'nı oynuyordu. Şimdi yine aynı sahnede; burada oynamıştı çünkü. Aynı sahneden onu sonsuzluğa yolcu ediyoruz. Ama ben bana bıraktığı mesleği ve o onurlu 'Sergen' soyadını yaşadığım sürece bütün sahnelerde yaşatacağım. Söz veriyorum. Elveda babacım' ifadelerini kullandı.

Semih Sergen son yolculuğuna uğurlandı!

'PEK ÇOK ŞEYİ ONDAN ÖĞRENDİM'

Toprak Sergen de 'Kendi içerisinde çok güzel bir espri duygusu vardı. Hepimize çok şey anlattı, çok şey öğretti. Ben küçüklüğümden beri doğa ile iç içe olmaktan tutun da büyüklere saygıyı pek çok şeyi ondan öğrendim. Azimli olmayı, dayanıklı olmayı, iradeli olmayı. Pek çok insana dokundu. Umarım hepimiz de onun gibi bir hayat süreriz. Onu kalbimize gömüyoruz' dedi.

Semih Sergen için daha sonra Gölbaşı Mezarlığı'ndaki camide cenaze namazı kılındı. Sergen'in cenazesi, namazın ardından toprağa verildi.

Semih Sergen son yolculuğuna uğurlandı!

SEMİH SERGEN KİMDİR?

Dokuz kuşaktır İstanbul'da yaşayan bir ailenin evladı olarak 11 Mayıs 1931 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Semih Sergen, gençlik yıllarında marangozluktan boyacılığa kadar çeşitli işler yaptı. Tiyatro sevgisi çocukluk yıllarında oluşan Sergen, okuduğu okulun tiyatro kolu başkanı oldu. Ailesinden gizli konservatuvar sınavına girdi. 1949'da Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi ustaların öğrencisi oldu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünü birincilikle bitirdikten sonra birçok önemli karakteri canlandırdı.

Tiyatroda 100'ün üzerinde oyunda başrolde yer aldı, 40'ın üzerinde oyunu sahneye koydu. Oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı bulunuyor. Türkiye'de ilk 45'lik şiir plağını o hazırladı. Bunu çeşitli kasetler ve CD'ler izledi.

Semih Sergen son yolculuğuna uğurlandı!

1958 yılında 'Duvaklı Göl' adlı filmle Yeşilçam'a adım atan Semih Sergen, pek çok gazete ve dergiye yazılar yazdı. Kendisi gibi tiyatrocu olan Burak Sergen ve Toprak Sergen kardeşlerin babası olan sanatçı, Bodrum'da yaşıyor, kendi ismiyle kurduğu Semih Sergen ve Dostları Tiyatrosu'nu yönetiyordu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile